Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Abocadors il·legalsEl departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa ha retirat tres abocadors il·legals de residus i enderrocs que s’havien abocat a diferents punts del municipi detectats a les darrers dues setmanes. El serveis de neteja ha recollit un total de 5680 quilos de residus a més de residus tòxics perillosos.

Dos dels abocadors es trobaven a un solar de l’Avinguda Vuit d’Agost en els que s’han recollit 2.300 quilos de residus. El tercer abocador s’ha detectat al barri de Can Misses, dels quals 3040 quilos són residus en massa i 340 quilos de residus electrònics, s’hi havien abocat restes d’obra, borses de fems, mobles, cartells publicitaris i residus tòxics perillosos. En aquest cas, el departament de Medi Ambient va trobar constància al lloc de l’abocament de l’empresa que havia provocat aquest abocament a qui s’ha interposat una denuncia i se li va donar un termini de 5 dies per a la seva retirada. Una vegada a transcorregut el termini i vist que l’empresa no ha procedit a la retirada, l’Ajuntament d’Eivissa ho ha realitzat de forma subsidiària i passarà les costes de la recollida i el seu trasllat a l’abocador al propietari de l’empresa.

Per altra banda, també s’ha procedit a la retirada de diversos punts on s’havien abocat borses de fems fora dels contenidors,  al carrer de sa Barra, al passeig Marítim d’Eivissa. Els abocaments de borses de fems fora dels contenidors a aquest punt, on hi ha diversos carrers peatonals, provoquen que els serveis municipals de neteja hagin de desviar part dels equips de neteja dels serveis ordinaris, fins a tres vegades al dia, per retirar-los. Un fet que crida l’atenció tenint en compta que, a tan sols 40 metres de distància, hi ha diverses illes de reciclatge.
Des de l’Ajuntament d’Eivissa es vol fer una crida a la responsabilitat per a que es respectin les ordenances municipals de residus i les borses de fems es dipositin dins dels contenidors específics per a cada fracció.