Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

BloopEl Bloop continua la seva programació d’aquesta edició del festival, sota el lema ‘Changes’ (Canvis), en aquesta ocasió al port d’Eivissa, on presenta una instal·lació de ‘guerrilla’ dissenyada per Biokip Atelier i titulada ‘Colors in the Middle’ (Colors al Mig).

Es tracta d’una obra realitzada en un material fràgil com és la llana i la seva intenció és la de cridar l’atenció sobre els canvis que produeixen els elements, en aquest cas el sol, el sal·litre, la pluja, el vent o el fum dels megaiots. A més, afegeix un punt de vista colorista e informal que contrasta amb els blancs del port i amb els platejats i daurats que predominen a les grans embarcacions, canviant així la percepció d’aquest espai per part del públic.

Aquesta és la segona ocasió en la que aquesta productora creativa europea deixa la seva empremta a la illa d’Eivissa, ja que l’any 2014 va realitzar la seva primera instal·lació, una obra en moviment sobre el vaixell Maverick, que uneix les illes d’Eivissa i Formentera.

Per a completar la programació d’aquests dies, una instal·lació eòlica controlada per so, obra de Martin Hachman, aterra al Parc de la Pau. Titulada ‘Vent de Canvi’, estarà exposada diàriament (si la meteorologia ho permet) a partir de les 17’00 hores i fins les 22,00. Mitjançant el canvi de la direcció del vent, aquesta instal·lació sonora crea la percepció dels canvis culturals que estan tenint lloc al voltant de la illa. També vol mostrar la aleatorietat sobre com s’enfoquen, o s’obliden’, certs temes.

La present edició del Bloop Festival va començar el passat dia 23 d’agost amb l’exposició inaugural ‘Time for Changes’ (Temps per Canvis) al Claustre de l’Ajuntament Vell i també ha presentat el Bloop Kids, Designersblock edició 00, el punt d’informació amb realitat virtual y ‘Clouds’, de Daniel Kurniczak, a més dels murals de Ino i Espaik. ‘Changes’ seguirà desplegant diverses intervencions a la ciutat d’Eivissa fins el proper dia 9 de setembre.