Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Agenda culturalEl centre cultural  de Can Ventosa ofereix fins a final d’any teatre, música, cinema, dansa i conferències.
L’actor José Sacristán, encapçala la programació teatral que comptarà també amb teatre per a tota la família, autors joves, drama i comèdia.

José Sacristán és història viva del teatre i el cinema espanyol i el públic eivissenc podrà gaudir de la seva presència a Can Ventosa dintre de la programació del centre cultural prevista fins a final d’any. Concretament, Sacristán arribarà a l’escenari eivissenc com a protagonista de la obra ‘Muñeca de porcelana’, escrita per l’estatunidenc David Mamet i dirigida per Juan Carlos Ros. El repartiment d’aquesta intriga, que es representarà els dies 30 de setembre a les 21,30 hores i 1 d’octubre a les 20,30 hores es completa amb Javier Godino.

Sacristán encapçala una programació teatral que inclou drama, comèdia, erotisme, autors joves o teatre per a tota la família. Així, el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, els espectadors podran passar del drama de la desesperació i el periple vital de ‘Rosario’ el dia 21, a les 21,30 hores, protagonitzada per Carmen Carro i Dani Paz, a l’erotisme de Victoria Siedlecki i els seus ‘Relatos eróticos’ , el dia 22 a les 20,30 hores, que aterren a Eivissa després de quatre temporades en cartell a Madrid. Una setmana abans, els més petits i les seves famílies podran descobrir la obra de la poetessa Gloria Fuertes en l’espectacle de clown ‘Alegría, palabra de Gloria Fuertes’, de la companyia Teatre de Malta i interpretada per Margarita Blurk i Delfín Caset, el dia 14 a les18,30 hores. També aquest més d’octubre, el dia 27, Gonzalo de Castro i Elisabet Gelabert donaran vida als personatges que Jordi Casanovas va escriure per ‘Idiota’, una intriga dirigida per Israel Elejalde a les 21,30 hores.

Ja en novembre arribarà el torn del teatre de la jove dramaturga, poetessa i cantant britànica Kate Tempest, considerada com una de les veus més a tenir en consideració de la seva generació, a Eivissa arribarà la seva obra ‘Wasted’, sota la direcció de Iván Morales i protagonitzada per Oriol Esquerda, Xavier Teixidó i Sandra Pujol. Aquest és el primer muntatge fet a Europa d’aquesta peça més enllà de la posada en escena original. Es podrà veure el dia 4 de novembre a les 21,00 hores.

La comèdia tornarà amb el clàssic "Festival del Humor", que compleix la seva VII edició i en el que participaran Enrique San Francisco, Miki Dkai, El Sevilla, Santi Millán i Javi Sancho. Seran els dies 9, 10 i 11 de novembre, a les 21,00 hores. A més, el dia 12 a les 20,00 es representarà la obra ‘Ocho apellidos ibicencos’.

'La bella y la bestia' és el musical que ocuparà Can Ventosa els dies 24, a les 21 hores, 25, en sessió doble a les 18.00 i 21.00 hores i 26 de novembre a les 21.00 hores. Es tracta d’un muntatge de Musicaldansa dirigit per Nàdia Banegas amb coreografia de Cristina Roig. Aquest clàssic compta amb un ampli repartiment i continua amb al feina de Musicaldansa per apropar el gènere del musical al públic.

La programació teatral finalitzarà en desembre amb l’adaptació de la obra de Antonio Pérez Reverte ‘El pintor de batallas’, amb Jordi Rebellón i Alberto Jiménez i dirigida per Antonio Álamo. Aquesta peça serà a Can Ventosa el dia 2 a les 21,00 hores.

La dansa tornarà al centre cultural amb ‘Black Apple’, obra que parteix de la cita de Camus ‘cap poble pot viure sense bellesa. Només pot sobreviure un temps. I aquesta Europa que aquí mostra un dels seus rostres més persistents, s’aparta de manera incessant de la bellesa’. ‘Black Apple’ compta amb els ballarins Paloma Sainz-Aja i Chevy Muraday, aquest darrer ha estat també responsable de la direcció i coreografia.

La música serà també protagonista d’aquest darrer quadrimestre de l’any, començant per la final del certamen de grups de cambra del concurs Art Jove, convocat per l’Institut Balear de Joventut del Govern de les Illes Balears. Competiran en aquesta ocasió els conjunts Duo Demian, Duet Sureda-Muñoz i Psailo Quartet (16 de setembre, 21,00 hores).

La Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa protagonitzarà tres concerts a Can Ventosa fins desembre. El primer d’ells, ‘Concert en família’, tindrà lloc el diumenge 8 d’octubre a les 12 del migdia. El tradicional concert de Santa Cecília, patrona dels músics, unirà a la Banda i el Cor Ciutat d’Eivissa el dia 18 de novembre a les 19,00 hores. Finalment, la Banda oferirà el Concert de Nadal el 17 de desembre a les 12 del migdia.

Per la seva part, la Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa tancarà el seu programa de 2017 amb un concert dirigit per Manuel Ramon Mas, el dia 29 d’octubre a les 19,00 hores, una actuació que també comptarà amb la participació del Cor Ciutat d’Eivissa.

En el camp del cinema, el cicle ‘La nit de...’, organitzat per la Associació Els matinées du soleil, es centrarà en les figures de David Marqués (10 d’octubre), Carles Fabregat (14 de novembre) i Pere Guasch (12 de desembre).

Can Ventosa també acollirà el XIII Curs de pensament i cultura clàssica i una nova edició del festival ArtFutura els dies 23 i 24 d’octubre, un festival que explora els projectes i les idees més importants sorgides en el panorama internacional de l’art de nous mitjans, el disseny, la interacció, els videojocs i l’animació digital.
I en el camp de les conferències, el dimecres dia 13 de setembre a les 19.30 hores, can Ventosa acollirà la conferència educativa de César Bona, únic espanyol nominat al ‘Global Teacher Prize’ al 2014 sota el títol ‘Escuchar para educar’.

Enllaç a:
· Programa cultural