Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Es Parc de s'IllaEl projecte guanyador per a la construcció del parc infantil del barri de can Misses ha estat "Es parc de s’Illa", un espai de 3500 m2 per a infants de fins a 12 anys que comptarà amb un circuït per a bicicletes, tirolina, elements de joc, rocòdrom i zona de descans. Inspirat en elements de la l’illa d’Eivissa, el nou parc infantil es construirà a partir del proper mes d’octubre.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Vies i Obres de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena Lopez, i l’arquitecte Silvia Sánchez, de l’equip tècnic guanyador del projecte del parc infantil de can Misses, han presentat aquest matí "Es parc de s’Illa", el disseny guanyador del parc infantil que es construirà  al barri de can Misses.

En total, s’hi han presentat 4 projectes de diferents despatxos d’arquitectes i finalment el projecte guanyador ha estat "Es parc de s’Illa" de l’equip tècnic composat pels arquitectes Silvia Sánchez, Carlos Velasco i Luis García.

Per a la tinent d’alcalde Elena López, “és un parc infantil basat en una idea innovadora i original perquè el seu disseny té una relació especial inspirada en la mar, el paisatge de l’illa i Dalt Vila com a element arquitectònic distintiu de la ciutat on es troba el parc”.
A més, el projecte compleix tots els criteris del plec de condicions projecte: incloure  totes les peticions dels alumnes que participaren en la votació infantil, esta basat en una temàtica,  respectar l’estructura de la parcel·la i l’arbrat i respectar la qualitat dels materials dels jocs, ajustar-se al pressupost programat i adaptar-se a l’esquema de distribució dels espais fixat per la regidoria de Vies i obres.

Parc de s'IllaAl disseny del parc es distingeixen zones anomenades, la mar, la costa, Dalt Vila, els camps i pobles i ses Salines.
El nou parc de can Misses inclou un circuit per a bicicletes que rodeja tota la instal·lació, que tindrà un total de 3.500  m2, una zona de jocs d’aventura i tirolina, que  era una de les peticions més importants dels infants, una zona esportiva, una zona de jocs per a infant  i un altra en la que s’inclou un castell central. També hi ha una zona per a joves de 9 a 12 anys amb pistes poliesportives, rocòdrom i un altra zona de descans per berenar amb ombres, taules i cadires des d’on els adults poden veure el parc. S’utilitzarà el color del paviment  com a element identificatiu per a diferenciar els espais per edats de manera que els equipaments evolucionen des dels jocs més infantils fins els jocs dels més grans.
Per altra banda, al no estar separats físicament  per edats facilita, de manera natural, el joc entre infants de diferents edats, ja que prima l’habilitat motora.
En aquests moments, l’equip d’arquitectes redacten el projecte executiu i la obra es licitarà durant els propers mesos. La construcció del parc infantil de can misses s’iniciarà durant el mes d’octubre i compta amb un pressupost de 400.000 euros.

El projecte del Parc infantil de can Misses surt d’un procés participatiu que es va dur a terme pel departament d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, a través del Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència, amb els infants de les escoles de sa Joveria, Can Cantó i Can Misses que analitzaren i votaren les instal·lacions del parc que més els agradaven. En total hi varen participar 375 alumnes d’infantil i primària.

El resultat va ser que preferien un parc que seguís el model evolutiu on els jocs i elements del parc segueixen una distribució que evoluciona des dels jocs dels més petits fins a les zones dels majors. La característica principal d’aquest model és que els equipaments estan projectats des d’una perspectiva psicomotriu, els elements evolucionen segons les habilitats motores dels infants d’una part del parc fins a la contrària.

Des de la regidoria de Vies i Obres s’està duent a terme una important feina de millora i ampliació dels parcs infantils de la ciutat amb una planificació per millorar i ampliar tots els parcs del municipi. Durant els darrers dos anys, s’han fet ampliacions i millores a gairebé tots els parcs i s’ha construït un parc nou al barri de platja den Bossa.

Enllaç a:
· Plànol "Es parc de s'Illa"