Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bloop FestivalLa setena edició del Bloop Festival tindrà lloc a la ciutat d’Eivissa entre el 23 d’agost i el 9 de setembre, amb exposicions artístiques, instal·lacions col·lectives, performance i activitats per a infants.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i el director del Bloop Festival, Matteo Amadio, han presentat la setena edició del Bloop International Proactive Art Festival que enguany tindrà lloc a la ciutat d’Eivissa des del dia 23 d’agost fins el 9 de setembre de 2017.

La selecció d’artistes multidisciplinaris que participaran en aquesta edició abordaran el tema dels canvis com a eix fonamental per a executar les seues obres d’art. Dos d’aquestes obres ja han estat realitzades a la ciutat d’Eivissa. Es tracta del mural que l’artista INO ha realitzat a la façana principal de l’escola de sa Bodega i la intervenció artística feta per l’artista mexicà SPAIK al túnel d’accés al Soto.

Per al regidor de Cultura, Pep Tur, la nova edició del Bloop Festival té l’objectiu de apropar aquest tipus de creació d’art urbà a tots els ciutadans. Des de l’Ajuntament d’Eivissa, ha afirmat Pep Tur,  ja es va fer una aposta per el Bloop en anys anteriors amb varies intervencions al carrer a la ciutat d’Eivissa, però l’objectiu és  que el ciutadà es trobi l’art mentre passeja o camina per la ciutat. Tur ha animat a tothom a que participi de les accions artístiques que tindran lloc al municipi perquè  “el tipus d’art amb el que es treballa al Bloop es una experiència més enllà d’una expressió artística”

El director del Bloop Festival, Matteo Amadio, ha afirmat que enguany la nova ubicació a la ciutat d’Eivissa i la temàtica, centrada en els Canvis, pretén ser un canvi de línia en les actuacions i de diversificació en el tipus de públic al que van dirigides les accions artístiques i amb els qui es vol mantenir una conversa. La idea és poder establir, a través de les obres dels artistes i de la temàtica, una comunicació amb el públic.

La inauguració tindrà lloc el proper dia 23 d’agost, al Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa, a les 20 hores i consistirà en tres accions artístiques. Una performance piramidal de Pascale Totaro i Giuseppe Taccini, una instal·lació de vídeos a càrrec de Lo Spino i una instal·lació d’obra de Benni Bosetto amb música de Dizconected.
Aquestes obres només es podran visitar el mateix dia 23 d’agost, des de les 8 de la tarda fins a les 12 de la nit

Per altra banda, el dia 25 d’agost a partir de les 19 hores tindrà lloc, al Parc de la Pau, un taller de música i tecnologia dirigit al públic infantil, mentre els més petits juguen amb Skoog, un dispositiu tàctil de forma cúbica.
El dia 26 d’agost, el taller per als infants es repeteix a Forma, a Cala de Bou, a Sant Josep de sa Talaia.

El programa d’intervencions i accions artístiques tindrà també com a escenari el Port d’Eivissa amb un show obra de Atelier Biokip i al Portal de ses Taules, amb una instal·lació col·lectiva dels artistes Silva Ramacci, Pineapple Crocodile i Montse Nadal. També es comptarà a Eivissa amb la instal·lació col·lectiva en la que hi participen més de 100 artistes, produïda per LatoCorto amb Sr Mini com a curador.

La ciutat d’Eivissa serà la seu de Geopolitical Changes de Martin Hachman i Daniel Kurniczak amb dos instal·lacions que personifiquen el canvi a través del so.

L’edició d’enguany del Bloop festival comptarà per primera vegada amb  Designerblock de Bud Moore, la primera edició de DB a Eivissa, una trobada internacional de disseny que tindrà lloc a Cala de Bou i que de cara a l’any que ve s’ampliarà al municipi d’Eivissa.
Com altres anys, el Festival  disposa de la Openair Gallery Bloop d’art urbà a tota l’illa que compta amb obres d’artistes internacionals  com Spaik, Okuda, Aec, Marlaky Isaac Cordal o Agostino Lacurci, entre d’altres. Del que els responsables del Festival trauran enguany una aplicació mòbil per a la seua difusió.

Es pot consultar el programa complet i horaris de les accions artístiques de Bloop International Proactive Art festival a través de la web: www.biokiplabs.com/bloopfestival2017.