Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Nova zona aparcament es GorgLa ciutat d’Eivissa compta amb una nova zona d’aparcament dissuasiu amb capacitat per a 400 cotxes a Es Gorg. Una ampliació que permetrà disposar a la zona de 1000 places d’aparcament connectades amb la línia d’autobús gratuït L-50 que amplia els seus horaris i recorreguts donant servei al Port d’Eivissa.

El tinent d’alcalde d’Eivissa, Alfonso Molina, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Elena López, i les conselleres de Mobilitat i Comerç del Consell Insular, Pepa Marí i Marta Díaz, han presentat les ampliacions dels servei de la línia d’autobús L-50 i de l’aparcament des Gorg.

Els servei d’autobús L-50 que connecta, de forma gratuïta, l’aparcament des Gorg amb el centre de la ciutat, amplia el seu recorregut accedint a l’interior del Port d’Eivissa amb tres noves parades. L’objectiu es facilitar l’accés tant de turistes com de residents a l’interior del barri de la Marina i al Port d’Eivissa.

El servei d’autobús gratuït hi accedirà, a partir d’aquesta tarda, entre les 19.00h i les 2.15 del matí, moment que es tindrà lloc la darrer sortida des del Port d’Eivissa fins a l’aparcament del Gorg.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Alfonso Molina, ha destacat que es continua treballant en la millora del model de mobilitat per tal que no accedeixin a l’interior de la ciutat tants de vehicles posant a disposició dels usuaris nous aparcaments dissuasius. També ha agraït la col·laboració del Consell d’Eivissa i Autoritat Portuària en la posada en marxa del nou recorregut que permetrà donar resposta a les peticions dels comerciants i veïns dels barris de la Marina i el Port d’Eivissa.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme i Vies Públiques, Elena López, ha explicat que el nou aparcament des Gorg suposa l’ampliació en 400 noves places d’aparcament a una zona molt propera a la ciutat que queda connectada amb un autobús gratuït. Aquesta ampliació significa que, amb les 500 places que ja disposava l’aparcament des Gorg, la zona quedarà amb 900 places d’aparcament connectades amb bus.
L’ampliació s’ha fet al solar annex a l’aparcament actual des Gorg i que fa una extensió de 13.000 metres quadrats. L’adequació d’aquesta nova zona d’aparcament s’ha fet durant els darrers 10 dies i ha tingut un cost de 30.000 euros, per tal de fer ús d’aquest espai quan abans.

La consellera de Mobilitat, Pepa Marí, ha afirmat que l’autobús gratuït ha estat utilitzat per més de 5.000 persones des de la seua posada en funcionament. També ha avançat que a partir d’aquest cap de setmana s’amplien els horaris del servei de la línia L-50, començant els trajectes a les 07.30h fins a les 14.30 hores i entre les 17 i les 2.15 hores. A partir de les 19 hores s’incorpora el nou recorregut a la línia que permetrà connectar l’aparcament des Gorg amb el Port d’Eivissa amb una freqüència de 15 minuts. Marí ha avançat que la línia seguirà en funcionament durant l’hivern i es potenciarà connectant també zones escolars i complex esportius.

La consellera de Comerç, Marta Diaz, ha destacat la col·laboració entre les institucions i la celeritat amb que s’han fet totes les feines per tal de posar en marxa el nou trajecte i l’ampliació de l’aparcament per donar resposta a les necessitats i demandes dels comerciants del Port i la Marina.