Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la PosidòniaL’Ajuntament d’Eivissa presenta la iniciativa "Viu la Posidònia", un programa de conscienciació que inclou visites educatives a la pradera de posidònia, exposicions fotogràfiques i de joieria i menús a 20 establiments de restauració del municipi.  

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Glòria Corral, acompanyada dels responsables de 20 establiments de restauració i del joier Enric Majoral i del responsable de la confraria de pescadors d’Eivissa han presentat la iniciativa de conscienciació "Viu la Posidònia".
L’objectiu és donar a conèixer i fer partícips a la ciutadania i als visitants de la necessitat de transmetre la importància que té la posidònia per al manteniment del medi ambient.

"Viu la Posidònia" contempla activitats educatives i didàctiques, com les visites en caiac a la pradera, una exposició de fotografies del biòleg Xavier Mas, i la participació de 20 restaurants que oferiran tapes, menús o còctels inspirats en la posidònia. També es compta amb la col·laboració dels joiers Enric Majoral i Elisa Pomar que, als seus establiments del barri de la Marina, realitzen una mostra sobre el procés artístic de les seves col·leccions inspirades en la posidònia.

Durant la presentació, els responsables dels establiments hotelers i de restauració han presentat alguns dels plats que han creat amb motiu del programa Viu la Posidònia i que també tindran com a protagonista la garantia Peix Nostrum. A la iniciativa  d’homenatge a la posidònia, s’hi han sumat el següents restaurants i hotels:
Ca n’Alfredo, Cafè Montesol, Can Pou, El Restaurante (Hotel Pachá), Essence, Formentera, Guillemís, Heart Ibiza, La Gaia, la Solera, Mirador de Dalt Vila, Nobu Hotel, Peter Pan, Reart, sa Brisa, sa Nansa, Ses Figueres Ibiza,Tastem, Yokubo i Zela.

"Viu la Posidònia" mantindrà les activitats, exposicions i oferta comercial i gastronòmica des del proper dissabte dia 29 de juliol fins al 30 de setembre.

La regidora de Turisme, Glòria Corral, ha afirmat que “ és molt important donar a conèixer la posidònia i els seus beneficis, tant als residents a l’illa com als seus visitants, per això hem dissenyat la primera edició d’aquesta campanya on hi ha implicats molts de sectors del municipi, hotelers restauradors, comerciants i institucions. Volem que siguin tots ells transmissors dels beneficis i la necessitat de respectar-la.
Per altra banda, Juan Riera, com a representant del sector de la restauració a PIMEEF ha afirmat que un altra manera de consciencia i arribar a moltes persones es fer aquest tipus de campanyes des de les cuines dels restaurants i hotels que hi participen. L’Ajuntament d’Eivissa ha editat uns fulletons especials que aniran a l’interior de les cartes dels menús dels 20 restaurants que participen en el programa Viu la Posidònia.

Des de la confraria de pescadors d’Eivissa, col·laboradors en el projecte, s’està treballant en una  pesca de sostenibilitat i sostenible per poder garantir els el futur dels pescadors, creant reserves marines i respectant la posidònia.

El programa Viu la Posidònia també compta amb una exposició de 20 fotografies del biòleg i investigador  Xavier Mas que estaran exposades al Port d’Eivissa fins el 30 de setembre i que mostren en una explicació què és la posidònia i pretén conscienciar de que s’ha de preservar dels danys i perills als que s’enfronta. Precisament l’exposició esta ubicada a un indret on diàriament passen milers de visitants als que arribarà la informació d’un dels valors més importants de les costes d’Eivissa i Formentera.

Un altra part important de la iniciativa són les excursions en caiac a la posidònia. Tots els dissabtes, fins el 30 de setembre, es realitzaran excursions en un grup de 25 persones. Sortiran des de la platja de ses Figueretes i l’horari és de 9.30 a 12.00 hores. Es tracta d’una activitat gratuïta en la que s’explicarà als participants els principals valors de la posidònia.
Les persones interessades en participar en les excursions s’han d’inscriure prèviament al telèfon 971 399232 o a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..