Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Campanya conscienciació netejaL’Ajuntament d’Eivissa inicia una campanya de conscienciació ciutadana que consta de tres vídeos i una acció al carrer. L’objectiu es donar a conèixer i implementar bones pràctiques pel que fa als residus i neteja de la ciutat.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, acompanyada del responsable de Valoriza a Eivissa, Rafa Bueno i de l’Associació Pageses Emprenyades, ha presentat avui la nova campanya de conscienciació de neteja que es durà a terme a la ciutat.

La campanya de conscienciació consta de tres vídeos i d’una acció al carrer, a càrrec de l’Associació Pageses Emprenyades que es desenvoluparà des de demà mateix fins al dissabte. L’objectiu de la campanya de conscienciació és que arribi a molta de gent i fer pedagogia per tenir una ciutat més cuidada en la que s’impliqui tothom, perquè la ciutat, els carrers, les places, són la casa de la ciutadania i per tant són responsabilitat de tots i totes.

Respecte als tres vídeos, a tots ells es dona molta informació a la ciutadania sobre diferents aspectes de la neteja al municipi: horaris per tirar els fems, contenidors específics adaptats, la necessitat de emportar-se els residus de les platges i aprofitar per reciclar així com l’obligatorietat de portar bosses per als excrements dels cans.  
Son consells que expliquen amb clau d’humor i d’una manera divertida, gràcies a les actuacions de ses pageses emprenyades i del guió, rodatge i la realització dels vídeos per part de Jara Studio, les idees principals per a mantenir la ciutat neta.
 
Aquests vídeos es penjaran a les xarxes socials municipals i també s’emetran a l’inici de cada una de les pel·lícules del cicle Cinema a Fresca que té lloc, durant tot l’estiu, a diferents platges i places del municipi.

El primer ha estat rodat a la platja de Figueretes i incideix en la necessitat d’emportar-se els fems de la platja i de reciclar aprofitant les papereres especifiques per cada resta.
El segon vídeo incideix en la necessitat de portar bosses per a la recollida dels residus dels cans. En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Montse García, ha explicat que “s’ha modificat la ordenança per tal que tothom que passeja el seu ca estigui obligat a portar una borsa per recollir les restes. En cas de que no sigui així, la Policia Local d’Eivissa pot interposar una sanció que pot arribar als 300 euros”.

El tercer vídeo fa una crida a la responsabilitat de baixar els fems a l’hora correcte, és a dir, des de les 20 a les 23 hores, per evitar que els residus quedin durant tot el  dia dins del contenidor.

Pel que fa a la campanya de carrer que duran a terme l’Associació de Pageses Emprenyades, consisteix en donar a conèixer la modificació de l’ordenança que obliga a dur bossa als propietaris dels cans. Les actrius, interactuaran amb els ciutadans per tal de conscienciar-los d’aquesta necessitat. Aquesta campanya al carrer tindrà lloc durant aquesta setmana a diferents punts, passeig de ses Figueretes, centre de la ciutat i als voltats dels parcs canins de Can Misses i es Pratet.

Per la seva banda, el responsable de Valoriza, Rafa Bueno, ha afirmat que “aquesta campanya es la continuació de la iniciada l’any passat i que te per objectiu informar i donar a conèixer bones pràctiques a la ciutadania per aconseguir una ciutat més neta”

Durant la campanya també s’informarà que al municipi,  tots els contenidors són adaptats (fan 1,20 cm, la tapa té un sistema que es pot obrir amb un dit, i tenen certificat d’accessibilitat) però que així i tot, si alguna persona ho requereix, l’Ajuntament pot posar els contenidors que tenen una apertura inferior que facilita el tirar els fems.
En cas que algú ho necessiti, només s’han de posar en contacte amb la regidoria de Medi Ambient o amb l’Associació de veïns del seu barri  i es col·locarà un específic a l’illa de reciclatge més propera al demandant.

La campanya inclou el repartiment de 5000 portabosses en forma d’os, amb 20 bosses al seu interior. Aquests portabosses seran repartits aquests dies per les Pageses Emprenyades com a part de la campanya de conscienciació i també es poden passar a recollir per la regidoria de Medi Ambient.

Primer Spot: