Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Neteja jacimentsLa regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa ha dut a terme la neteja dels jaciments arqueològics de Santa Faç i Ronda Calvi. Aquesta acció s’emmarca en el programa de recuperació i millora dels jaciments arqueològics a Dalt Vila.

Els treballs han consistit en el desbrossament manual i amb desbrossadora de les herbes tenint especial cura amb les restes arqueològiques i l’ús puntual d’herbicides ecològics a zones on l’eliminació de les herbes poguessin danyar el jaciment. També s’han recollit i retirat els residus i restes d’obres que hi havia.

Els dos jaciments estan declarats Bens d’Interès Cultural (BIC), i daten de la època medieval islàmica i cristiana. Pel que fa al jaciment ubicat a la Ronda Calvi, és un tram de la muralla medieval i dues torres, que tancarien el front sud-oest del recinte intermedi de les murades medieval, d’origen islàmic. El jaciment del carrer Santa Faç fou un fosso que protegia una de les portes de les murades medievals, en concret la que permetia l’accés des de la vila inferior, a la vila mitjana, que segons la cartografia històrica, quedaria en confluència del carrer Santa Faç amb el carrer Conquesta.

La neteja  i desbrossament l’ha dut a terme l’empresa Poda Vertical Ibiza per valor de 10.951€.