Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Campanya neteja TalamancaLa regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse Garcia juntament amb el responsable de Valoriza a Eivissa, Rafa Bueno i Marcos Chércoles, coordinador de Proactiva, empresa que gestiona els socorristes al municipi d’Eivissa, han presentat la nova campanya de conscienciació de neteja a la platja de Talamanca.

La primera part de la campanya de conscienciació es centra en el manteniment de la neteja a les platges del municipi d’Eivissa. Es tracta d’una campanya informativa que inclou el repartiment de 6.000 cendrers de platja, realitzats en cartró i en tres idiomes (castellà, català i anglès). Els cendrers tenen forma cònica per tal que es puguin clavar a l’arena mentre l’usuari esta a la platja i posteriorment es pugui llançar el seu contingut  als fems de rebuig. S’ha aprofitat per incloure diferents textos on es demana evitar deixar els residus a la platja, tirar les llosques a la sorra i utilitzar les papereres de separació de residus.

També es demana el consum responsable de l’aigua de les dutxes i rentapeus, respectar el ecosistema, la flora i la fauna existent a l’arena, roques i aigua . “que la platja sigui neta depèn de tu, no facis a la platja es que no faries a ca teua.
Son missatges de conscienciació amb els quals la regidoria de medi ambient vol comptar amb la col·laboració de tots els usuaris en el manteniment net de les platges.
Els cendrers els lliuraran els socorristes de les platges i els responsables de les concessions. Així mateix  les persones que vulguin demanar-los, els podran trobar a les mateixes platges.  

Per altra banda, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa esta duent a terme la renovació de la cartelleria de les platges. En aquest sentit, s’han instal·lat 6 cartells a les platges de Talamanca, Figueretes i platja den Bossa que, sota el lema “A l’arena només deixa la teva empremta. Recull els teus residus” es demana la col·laboració dels usuaris de les platges.
Els cartells estan realitzats en tres idiomes, castellà, català i anglès i s’han inclòs imatges dels contenidors per a que els usuaris associïn aquests contenidors que troben a les platges del municipi amb  la necessitat de que els usuaris  respectin i col·laborin en mantenir netes les platges.

La regidora de Medi ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse Garcia, ha explicat que “hem de ser conscients i respectuosos amb el Medi Ambient i deixar la platja neta, per això feim aquesta campanya de conscienciació”.

 
Segons el responsable de l’empresa de neteja Valoriza, Rafa Bueno,  la temporada passada, només a la platja de Talamanca,  es recolliren de les papereres de reciclatge més de 15 tones de residus. D’aquests 1.320 quilos de paper i cartró, 1511,20 de vidre, 2.194,60 d’envasos i 10.652,40 de restes.

Aquestes dades diferenciades per fracció són de Talamanca on hi ha establert un sistema de qualitat ISO.
El servei de neteja inclou un rastellat de l’arena i buidat de papereres a diari i setmanalment es fan dos crebats de l’arena  a totes les platges.

Per la seva banda, el coordinador del servei de socorrisme, Marcos Chércoles, ha explicat que s’han volgut implicar ja que “els socorristes som els que passam més hores amb la gent que ve a la platja, i si veim que algú està fumant, podem apropar aquest cendrer, la gent ho agraeix”