Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Medalles d'Or 2017L’Ajuntament d’Eivissa anuncia la concessió de les Medalles d’Or de la Ciutat d’Eivissa 2017 a la violinista Lina Tur i a l’empresari Ricardo Urgell. Els dos guardonats són exemple de que la música, el treball personal i la seva implicació a la ciutat han permès donar a conèixer el nom d’Eivissa arreu el món.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i el tinent d’alcalde, Joan Ribas, han anunciat la concessió de les Medalles d’Or de la ciutat d’Eivissa a la violinista Lina Tur i a l’empresari Ricardo Urgell. Els guardons s’aprovaran formalment al ple del proper dijous i es lliuraran en l’acte, emmarcat en els Festes de la Terra, que es celebrarà al baluard de Sant Pere, el proper dia 5 d’agost.

L’Alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que “enguany s’atorguen les medalles de la nostra ciutat a dues persones humils, lligades a la nostra ciutat i que amb la seva feina vinculada a la música han dut el nom d’Eivissa a tot el món”.

De la violinista Lina Tur, ha destacat  que fa especial il·lusió pel fet de tractar-se d’una persona jove que tot i està en el més alt de la seva carrera musical, la violinista  té un gran reconeixement internacional, fet que només s’aconsegueix amb esforç i treball, per tant és un exemple per tothom.  

El seu currículum és brillant, ha actuat als auditoris de més  prestigi d’arreu el mon com  Wigmore House de Londres, al Styarte d’Àustria, al Music Before 1800 New York City.
Col·labora també amb les prestigioses orquestres com Les Musiciens Du Louvre, Les Arts Florissants o L’Orquestra de Mozart.  
El seu virtuosisme va ser reconegut a l’any 1992, al concurs nacional de Joventuts Musicals d’Espanya o va obtenir el segon premi de violí.

Tal i com reconeixen els informes de mèrits, Lina Tur ha tingut la capacitat d’interpretar i enregistrar música barroca inèdita i el seu CD Vivaldi Premiere, la catapultà al reconeixement internacional, a més de rebre tots els guardons de la premsa especialitzada espanyola.
Tot i el seu espectacular currículum i el seu èxit internacional, Lina Tur mai s’oblida d‘Eivissa i també ha participat en diferents ocasions a la ciutat, com  amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa a l’any 2002 com a violinista solista.

A més destaca la seva faceta coma pedagoga, i ocupa la càtedra de violí en el Conservatori Superior de Música de Saragossa i al Conservatori Superior Katarina Gurska de Madrid

Per tota aquesta trajectòria i per portar sempre el nom d’Eivissa arreu del món. Lina Tur serà Medalla d’Or de la Ciutat el proper 5 d’agost.

Per altra banda, també s’ha decidit que l’empresari Ricardo Urgell rebi la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa . La trajectòria de Ricardo Urgell ha anat lligada a la ciutat d’Eivissa i també en bona mesura la ciutat d’Eivissa ha anat lligada amb la trajectòria de Ricardo Urgell. Urgell va ser un dels precursors a Eivissa de l’oci nocturn que ha convertit la ciutat en referència mundial.

Ricardo Urgell, amb l’obertura de Pacha, va crear un producte de gran èxit empresarial que ha mantingut en tot moment en constant evolució i que ha set admirat i imitat des dels seus començaments fins a dia d’avui. Urgell ha demostrat q al llarg de les 5 darreres dècades la seva capacitat per anar una passa més endavant que la resta del sector diversificant la seva oferta i creant productes que sempre s’han caracteritzat pel bon gust i el respecte a la imatge d’Eivissa.

El model empresarial de Ricardo Urgell ha tingut sempre molt en compte al resident eivissenc, mai a renunciat a obrir a l’hivern, ha creat una gran quantitat de llocs de feina i s’ha adherit a nombroses causes solidàries.   La historia de les seves empreses  està íntimament lligada a la de la ciutat i han contribuït  notablement a la fama internacional del municipi  i de l’illa d’Eivissa. Enguany es compleixen els 50 anys de la creació del seu primer negoci a la ciutat d’Eivissa i quan, d’alguna manera s’ha produït la seva jubilació, és el moment de fer aquest reconeixement.
 

Per la seva banda, el tinent d’alcalde, Joan Ribas, ha  destacat que enguany es dona una de les medalles d’Or a una dona virtuosa  com Lina Tur. Ribas ha afirmat que “aquesta ciutat té un deute històric amb les dones i el reconeixement de la seva feina. És per això que és important que la ciutat visibilitzi el treball de les dones, i normalitzar de cada vegada més, que la dona ha d’ocupar un espai públic i de reconeixement”


També ha recordat que aquest equip de govern treballa per la visibilització de les dones, amb la col·locació de 7 noms de carrers a dones i els monòlits a Margalida Roig i a les treballadores de l’albercoc, i que aquestes formin part d’aquest espai públic. Ara es suma la entrega de la Medalla d’Or de la ciutat a Lina Tur, tots ells reconeixements més que merescuts.

Aquestes medalles, ha dit el tinent d’alcalde, “són dues medalles que tenen en comú la música, som una ciutat amb un gran vincle amb la música i reconeguda internacionalment, per aquest fet, a més del reconeixement internacional es mereixen tant Lina Tur com Ricardo Urgell, és el reconeixement de la seva ciutat, per la seva carrera professional, per la seva implicació i estima amb la ciutat i per portar el nom d’Eivissa arreu del món a través de la música”.