Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

IntherwasteEivissa presenta les campanyes de conscienciació ciutadana i la recollida de cartró comercial al casc històric a la reunió del programa europeu Intherwaste, mantinguda a Cracòvia. La ciutat d’Eivissa acollirà, el proper mes de novembre, la següent reunió de les ciutats que integren el projecte Intherwaste.

La ciutat d’Eivissa ha participat en el seminari del programa europeu Intherwaste a Cracòvia, celebrat durant la passada setmana, amb la presentació de les campanyes de conscienciació i el sistema de recollida de cartró que es du a terme als barris de l’entorn històric d’Eivissa.

Les diferents ciutats que formen part del programa europeu Intherwaste, Cracòvia (Polònia), Eivissa, Còrdova, Oporto (Portugal) i Tallin (Estonia) han presentat les polítiques de bones pràctiques implementades a les seves ciutats quan a recollida selectiva, recollida de voluminosos, recollida orgànica i d’envasos.

Al seminari també hi ha assistit la ciutat noruega de Bergen com a convidada que ha explicat la implementació d’un sistema de transport neumàtic de recollida de residus.  

A la reunió hi han assistit la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, tècnics de la regidoria de Medi Ambient i responsables de Valoriza.
La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, ha explicat les campanyes de conscienciació ciutadana que ha posat en marxa l’Ajuntament d’Eivissa i les futures accions que es duran a terme.
Montse García ha dit que “es indispensable comptar amb la participació, col·laboració i el compliment de les ordenances municipals per part de la ciutadania d’Eivissa per aconseguir que la ciutat estigui en bon estat”

Durant el seminari, en el que s’han compartit experiències amb la resta de socis del programa, també s’han realitzats diverses visites a totes les instal·lacions de triatge, separació, l’abocador i compostatge i un recorregut per el casc històric de Cracòvia on han mostrat la recollida selectiva al casc històric.
L’objectiu del programa europeu Intherwaste es millorar la recollida de residus a indrets Patrimoni de la Humanitat a través de l’anàlisi de la situació a cada una de les ciutats i la posada en marxa d’un pla d’acció per a l’aplicació de mesures que afavoreixin la millora del servei.

La propera reunió dels socis del programa Intherwaste tindrà lloc a Eivissa durant els propers 15 i 16 de novembre amb la temàtica “Integració urbana a zones patrimonials”.

Enllaç a:
· Web INTHERWASTE