Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Un somniEl Museu d’Art Contemporani d’Eivissa ha acollit la performance “Un somni” que han dut a terme alumnes de 1r de batxiller de l’Escola d’Arts d’Eivissa, a la terrassa exterior del museu aquest matí.

La performance ha començat amb el trasllat d‘una reproducció de l’escultura del déu Hipnos, el déu dels somnis,  des de l’escola d’Arts al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, per part de l’alumnat. Una vegada al MACE han procedit a la retirada del plàstic de l’embalatge de l’escultura i a partir d’aquí s’ha iniciat l'escenificació d’un somni. Els alumnes i professors de l’Escola d’Arts d’Eivissa han recitat poemes i frases d’artistes com Machado, Goya o Steven Spielberg, i aquests poemes han servit de guia als alumnes per les diferents fases del somni.

La directora del MACE, Elena Ruiz, ha destacat que “la participació activa dels alumnes de l’Escola d’Arts amb el MACE és molt interessant perquè porten a la pràctica la teoria de la performance de manera didàctica. D’aquesta manera els alumnes poden veure el muntatge d’una instal·lació al museu ja que aquesta part de qualsevol instal·lació o exposició no es pública".  

El professorat de l’escola d’Arts, encapçalat pel seu director Miguel Martínez, s’ha implicat en la posada en marxa de la performance que permet als alumnes una aproximació al MACE, posar en pràctica el concepte de performance, la improvisació, el desenvolupament interdisciplinari pel que fa a la declamació, acció i moviment corporal, documentació, fotografia entre d’altres disciplines.
Aquesta acció també permet el desenvolupament d’implicació d’una acció en un entorn públic i urbà i de fomentar l’espontaneïtat i sorgiment de la creativitat.

El director de l’Escola d’Arts d’Eivissa, Miguel Martínez ha explicat que “la performance ha girat entorn de la figura del déu Hipnos, per a que els alumnes improvisin i siguin conscients tant dels somnis que tenen i del món de la imaginació”.