Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Donació ArxiuEl regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i la responsable de l’Arxiu Històric d’Eivissa, Anna Colomar, han presentat avui les darreres donacions i adquisicions en el Dia Internacional dels Arxius.
Entre les donacions hi ha tres fulletons de dinars oferts per l’Ajuntament d’Eivissa entre 1955 i 1957. Dos d’ells al Governador Civil, Plácido Álvarez Buylla, i un al dictador Francisco Franco. Aquestes donacions han estat realitzades per Joan Murenu.

L’altra donació presentada avui és el llibre Antigüedades ebusitanas de Carlos Román, editat a Barcelona l'any 1913.
Pel que fa a les adquisicions fetes per l’Arxiu Històric d’Eivissa hi destaca l’adquisició del Diario Balear, del número 1 d’1 de gener de 1819 al número 364 de 31 de desembre de 1819.

També s’ha adquirit un pòster que anunciava un espectacle a la plaça de bous d’Eivissa de l’any 1969, una caricatura de Josep Costa ‘Picarol’, que representa el Quixot i una edició facsímil del manuscrit Arbre de filosofia d'amor de Ramon Llull.

D’altra banda també s’han fet públiques les dades de les consultes que rep l’Arxiu Històric d’Eivissa a través de la seva web. Actualment, l’Arxiu Històric d’Eivissa té la premsa digitalitzada des de 1812, així com les actes de l’Ajuntament, un total de 213.961 pàgines de premsa digitalitzades. En el que va d’any, la web de l’Arxiu ha rebut 17.728 visites i s’han descarregat 201.295 documents. Les consultes de forma presencial d’enguany es situen a dia d’avui en 620.

El regidor Pep Tur ha afirmat que ‘la tasca dels arxius és imprescindible per a mantenir viva la memòria dels pobles i les comunitats’. Tur ha afegit que per això des de l’equip de govern es treballa ‘per tenir en les millors condicions l’Arxiu Històric d’Eivissa’. ‘A l’entrar al govern ens trobarem que s’havia deixat de pagar la web de consultes de l’Arxiu, i el primer que vàrem fer va ser tornar-ho a posar en marxa’, ha recordat l’actual responsable d’aquest regidoria.
Anna Colomar ha explicat que ‘no hi ha donacions petites ni adquisicions petites’ perquè totes són de gran importància per millorar el conjunt i ha destacat que ‘el dibuix del Quixot de “Picarol” dóna informació nova, que ens porta a investigar altres documents’. ‘Aquesta és la nostra feina als arxius’, ha explicat aquesta treballadora aprofitant la data que es commemora avui.

Enllaç a:
· Donacions i adquisions de l'Arxiu
· Tall de veu regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur
· Tall de veu de la responsable de l’Arxiu Històric d’Eivissa, Anna Colomar