Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Maqueta d'EivissaL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha presentat aquest matí la maqueta del municipi d’Eivissa elaborada per més de 400 alumnes d'11 centres escolars d’Eivissa dins del programa educatiu "De l’escola al barri".

L’objectiu del projecte es que l’alumnat adquireix consciència de la planificació urbana de la ciutat, amb la realització de maquetes urbanístiques, a escala 1/1000 del barri, on es situa la seva escola.
Per a l’alcalde d’Eivissa, aquesta maqueta té molts de significats. “Significa un treball en equip a les escoles, significa un interès pels diferents barris de la nostra ciutat i significa la participació dels més joves del nostre municipi en adquirir coneixements de la ciutat. I aquest és l’ensenyament més gran que poden adquirir, perquè conèixer la seva ciutat els ajudarà a respectar-la i estimar-la”.

El projecte, encapçalat per les regidories d’Urbanisme, Cultura i Educació, ha estat implementat a través del Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència i ha estat dirigit per l’arquitecte Silvia Sánchez, que ha coordinat la realització de la maqueta.

L’alcalde ha volgut donar l’enhorabona tant a les regidories que han participat en aquesta feina com a l’alumnat i professors de les escoles que han aconseguit una implicació de l’alumnat “que suposa implicar els infants perquè es sentin partícips de les decisions que es prenen a l’Ajuntament d’Eivissa”.
El programa "De l’escola al barri", es va iniciar a principi de curs i hi han participat 450 alumnes de 4rt i 5è de primària de 11 centres educatius del municipi: CEIP Blanca Dona, Can Misses, Can cantó, Mestral, Cas Serres, Poeta Villangómez, Sa Bodega, Sa Graduada, Portal Nou i Sa Real i CEIP Sa Joveria.
Per a Silvia Sánchez de l’Arquiteca, arquitecte que ha coordinat el programa "De l’escola al barri" el programa s’ha organitzat seguint dos pautes: en primer lloc l’alumnat ha fet un estudi de cada un dels barris a través de l’observació directe del seu entorn, fent sortides fora del centre. En segon lloc, la feina s’ha centrat en l’elaboració de la maqueta a partir d’una anàlisi dels usos i les característiques dels equipaments, vials, tipus de sòl per acabar amb la unificació de totes les maquetes realitzades per crear la visió conjunta del municipi.
Per a l’alumnat, ha estat una immersió teòrica i pràctic en l’esquema urbanístic del barri on es troba el seu centre educatiu fins tenir un estudi complet del municipi.

Eivissa va ser distingida amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància per UNICEF, un distintiu que té com a finalitat promoure la participació ciutadana dels infants i adolescents  en la vida municipal, impulsant tot tipus de polítiques destinades a afavorir el desenvolupament dels drets de la infància i l’adolescència. En aquest sentit, els infants i joves han participat en el disseny del parc infantil de Can Misses i en els plenaris infantils i juvenils que tenen lloc al llarg de l’any.
La maqueta del municipi d’Eivissa està realitzada per 16 petites maquetes individuals de cada un dels barris de la ciutat, que composen una gran maqueta de 5x4 metres quadrats i estarà exposada fins al dia 15 de juny a la sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa, a plaça d’Espanya, nº1. També es preveu habilitar uns dies perquè es pugui visitar en horari de tarda.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz
· Tall de veu de la coordinadora del projecte, Silvia Sánchez