abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parc can MissesEl parc infantil de Can Misses tindrà un disseny evolutiu amb equipaments distribuïts segons les habilitats psicomotrius dels infants. El parc, que tindrà una superfície de 3.500 m2, disposarà d’una zona per a infants de 0 a 6 anys, un altra multiesportiva, destinada a joves de 9 a 12 anys, i espai de descans i ombra.

L’Ajuntament d’Eivissa culmina el procés de participació per a dissenyar el futur parc infantil del barri de Can Misses que executarà la regidoria de Vies i Obres. Els 375 alumnes d’infantil i primària que han participat en el procés de participació, han triat, amb un 65%  dels vots, el model de parc evolutiu.

La característica principal d’aquest model és que els equipaments estan projectats des d’una perspectiva psicomotriu, els elements evolucionen segons les habilitats motores des infants d’una part del parc fins a la contrària. S’utilitzarà el color del paviment com a element identificatiu per a diferenciar els espais per edats de manera que els equipaments evolucionen des dels jocs més infantils fins als jocs dels més grans.
Per altra banda, al no estar separats físicament per edats facilita, de manera natural, el joc entre infants de diferents edats, ja que prima l’habilitat motora.

Pel que fa als equipaments, els infants han demanat un element principal que serà un gran castell, en el que hi hagi diferents jocs incorporats, que s’ubicarà  a un dels extrems del parc. L’element amb millor acolliment ha estat la tirolina i s’ha proposat que n’hi hagi dues, una per infants de 3 a 9 anys i una altra a partir de 9 anys. Una altra de les demandes ha estat la creació d’un circuit de bicicletes.

Per edats, els infants de 0 a 9 anys, confirmen que els tobogans són els elements més apreciats, seguits dels gronxadors, els jocs circuits d’habilitats, les casetes i els escenaris i els jocs de moll i els puja-i-baixa. Els infants entre 6 i 9 anys també han votat per que es combinin aquests elements amb jocs de cordes i rocòdrom.
A la zona de 9 a 12 anys, l’equipament més demandat és la tirolina i es proposa que a una zona s’habiliti un espai de multi-esport amb la incorporació de canastes, porteries, taules de pin-pon i equipaments d’escalada.

A la zona de descans, les peticions son d’instal·lar taules per a pícnic, fonts d’aigua i espais d’ombra.  

El procés participatiu per a triar el parc de Can Misses, dut a terme entre la regidoria de Vies i Obres i Educació, s’emmarca dins de les accions, incloses dins del Pla Municipal de la infància i la Adolescència, per tal de promoure accions de participació dels infants i joves del municipi en la presa de decisions sobre la planificació de la ciutat i l’adequació d’equipaments d’acord als seus interessos.
Per aquest motiu, les dues accions que s’han dut a terme són, per una banda, la celebració dels plens infantils, en aquest cas el referent a la ciutat com a espai d’oci en el que hi varen participar 7 escoles i la consulta directa amb els infants, en la que hi han participat els centres educatius més propers al barri de Can Misses.

En aquests moments, el projecte està a punt de sortir a licitació per a que les empreses presentin les seues propostes. El pressupost previst per al parc de Can Misses és de 400.000 euros. El disseny del projecte haurà de seguir els criteris de l’informe del Pla de la Infància ja que serà vinculant.