Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

InterwasteEivissa entra a formar part del programa europeu Interwaste que treballa amb l’objectiu de millorar la recollida de residus a ciutats Patrimoni de la Humanitat.

L’Alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el tinent d’alcalde de Córdoba, Pedro García i la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, han presentat aquest matí el projecte Interwaste en el que hi  comença a participar la ciutat d’Eivissa.

Es tracta d’un programa europeu que té per objectiu millorar la recollida de residus a indrets Patrimoni de la Humanitat a través de l’anàlisi de la situació a cada una de les ciutats i la posada en marxa d’un pla d’acció per a l’aplicació de mesures que afavoreixin la millora del servei.

L’Alcalde d’Eivissa, ha agraït a la ciutat de Còrdova que proposés la incorporació de la ciutat d’Eivissa al grup en substitució de Siracusa, que no va poder participar-hi. D’aquesta manera i juntament amb Còrdova, que lidera el grup, hi participen les ciutats d’Oporto, Cracòvia i Tallin, amés d'ACR + com a assessor i formador (Asociación de Ciudades y Regiones por la gestión sostenible de Ciudades).

L’alcalde ha destacat que aquest grup comparteix diferents peculiaritats pròpies de les ciutats Patrimoni de la Humanitat, carrers estrets, difícil accés, visitants i un alt valor patrimonial. Per aquest motiu, “és una molt bona notícia poder entrar en aquest programa europeu que té per objectiu principal fer una diagnosi de com tenim la nostra ciutat patrimonial i establir sinèrgies amb les diferents ciutats que es troben dins el projecte amb les que compartim les peculiaritats especifiques”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de la ciutat de Còrdova, Pedro García, i responsable del projecte Interwaste, ha afirmat que Eivissa té unes característiques semblants a les de Còrdova, perquè ha trobat en l’equip de govern d’Eivissa una bona predisposició per tal de treballar projectes col·laboratius per solucionar i millorar les ciutats patrimoni i perquè, a més, comparteix les peculiaritats urbanístiques de la ciutat de Còrdova.
La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa ha dit que l’àrea de Medi Ambient ja està fent feina en aquest projecte i es treballa en quatre temes: els dipòsits de residus, la recollida selectiva, la integració urbana i la minimització dels residus.
 
A la ciutat d’Eivissa es treballa ja amb l’elaboració d’una diagnosi de la situació de la recollida de residus a l’entorn patrimonial.
Es posaran en comú els coneixements, experiències i bones pràctiques de les ciutats sòcies en trobades semestrals, on es comptarà amb les opinions i suggerències d’entitats, associacions veïnals i grups d’interès per a treballar els temes que corresponguin a cada semestre.
És una manera d’implicar la resta del teixit social de la ciutat per a que contribueixin a millorar la ciutat.
Posteriorment al primer document que s’elabora, es posarà en marxa un pla d’acció que entrarà en funcionament en la segona fase, prevista per al 2019.

L’Ajuntament d’Eivissa portarà a la propera reunió del grup que es celebrarà a Cracòvia, el proper mes de juny, dos de les accions de bones practiques que ja s’apliquen al municipi d’Eivissa, la recollida de cartró porta a porta per a comerciants i les campanyes de sensibilització de la recollida selectiva.

El projecte Interwaste es va iniciar l’1 d’abril de 2016 i té una duració de 5 anys. El pressupost global del projecte es de 1.274.852,00€ dels quals Europa finança el 85%. D’aquest pressupost, a la ciutat d’Eivissa li correspon 175.445,00 € dels quals l’Ajuntament haurà d’aportar 26.316,75€.
Aquest pressupost es destinarà a la primera part de diagnosi, estudi de situacions i l’elaboració del pla d’acció durant els tres primers anys. La implantació final correrà a càrrec dels ajuntaments de cada ciutat.