Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

SATEEl Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE), ubicat a la comissaria de la Policia Nacional d’Eivissa, està ja operatiu fins el mes de setembre. Dues intèrprets atindran i facilitaran gestions als turistes víctimes de delictes. L’Ajuntament d’Eivissa finança aquest servei en prop de 18 mil euros.  

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Glòria Corral, el comissari de la Policia Nacional d’Eivissa, Jose Manuel Mariscal de Gante i el cap de la Policia Judicial, Manuel Hernandez, han presentat el Servei d’Atenció als Estrangers (SATE) que ha començat aquesta setmana i estarà en funcionament fins el mes de setembre.

Per la regidora de Turisme, Glòria Corral, “es tracta d’un servei molt necessari a la ciutat d’Eivissa per tal de poder atendre a les víctimes de delictes  per a que siguin atesos en el seu idioma i per altra banda, aquest servei ha contribuït a millorar la qualitat dels serveis turístics i de seguretat a la ciutadania que s’ofereix al nostre municipi”.

La regidora també ha destacat que en la darrer reunió mantinguda amb el sector hoteler de la ciutat, ja s’ha posat en coneixement de tots els establiments la posada en marxa del servei del SATE per tal que  es pugui informar a tots els usuaris  de l’existència d’aquest servei.

El comissari de la Policia Nacional a Eivissa, Jose Manuel Mariscal de Gante, ha destacat que el SATE es molt beneficiós tant per a la ciutadania com per a la Policia Local que disposa dels intèrprets per poder atendre millor als turistes que necessiten fer gestions.

Les funcions de les dues persones contractades per al SATE van des de l’atenció a les víctimes de delictes en el seu propi idioma, l’assessorament en les gestions i els procediments, l’assistència al turista en la tramitació de la denuncia i la notificació de manera immediata als jutjat de guàrdia. Però a més, realitzen altres  funcions com a punto d’informació de recolzament de campanyes de seguretat, informació general a ciutadans estrangers i col·laboració, com a intèrprets d’aquells estrangers que realitzen a la Comissaria  gestions administratives com certificats o targetes de residència entre d’altres gestions.

Segons les estadístiques de l’any 2016, el SATE ha atès a un total de 544 persones derivades de l’atenció de víctimes de delictes. En el marc de les seves funcions, que  també s’inclou la d’atenció de persones estrangeres que realitzen diverses gestions, les dues persones al servei del SATE han atès un total de 5.915 persones estrangeres des del mes de juliol fins al setembre de 2016. També es facilita informació municipal per a facilitar gestions administratives al municipi d’Eivissa.

De les 544 persones ateses, 287 varen ser ateses per furts, 111 per objectes perduts, 93 per robatoris, 13 per estafes, 4 per fraus en lloguers, 3 per agressions, 2 per amenaces i la resta per altres tipus de delictes.
Per nacionalitats,  es van atendre  a ciutadans de 46 nacionalitats, dels quals els més nombrosos varen ser, 134 d’Itàlia, 115 del Regne Unit, 61 d’Holanda, 49 d’Alemanya, 21 de Bèlgica i 17 de Suïssa entre d’altres.

El servei, que va començar a funcionar al 2014 com una prova pilot, ha permès que el pugui ajustar per aquesta temporada les prestacions. D’aquesta manera, el període de funcionament del SATE s’ha avançat en un mes i mig respecte a la temporada turística passada. El servei esta integrat per dues intèrprets, que atenen als turistes en anglès, francès i italià. El horaris de cobertura son al mati de 9h a 13h  de dilluns a diumenge i les tardes de 16h a 20h de dilluns a dissabte.

 El servei del SATE es troba inclòs dins del Pla Turisme Segur de la Direcció General de Policia, que es renova cada any amb els municipis. Aquest pla, ha manifestat el cap de la Policia Judicial, Manuel Hernandez, suposa un increment de la seguretat ciutadana en les zones turístiques i incrementar la cooperació entre les institucions per això agraeix la celeritat amb la que s’ha posat en marxa enguany desprès dels primers contactes entre la Direcció Insular i l’Ajuntament d’Eivissa.

L’Ajuntament d’Eivissa finança el servei del SATE amb un total de 17.920 euros.