Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Visita Baluard Sant JordiL’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i el Secretario de Estado de Infraestructuras, Transporte y Vivienda, Julio Gómez, han visitat el baluard de Sant Jordi desprès de ser sotmès a unes importants obres de rehabilitació.  

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que la rehabilitació del baluard de Sant Jordi "és una obra  que demostra que les sinèrgies entre les institucions i el treball donen el seu fruit" i espera comptar amb aquests recursos per part del Ministeri en properes convocatòries. L’alcalde ha aprofitat per donar les gràcies a tot l’equip tècnic encapçalat per Fernando Cobos, director del pla de Murades, que han portat a bon terme aquesta obra de rehabilitació.

Per la seva banda, el Secretari d’Estat d’Infraestructuras, Transporte y Vivienda, Julio Gómez, ha destacat l’extraordinari treball de rehabilitació que s’ha fet al baluard de Sant Jordi i ha destacat la inversió de més d’1’6 milions d’euros de col·laboració en la rehabilitació del patrimoni històric artístic d’Eivissa. També ha avançat que el Consell de Ministres de la passada setmana ja ha donat llum verda a les quanties per a que es posi en marxa el nou programa de l’1% cultural que tindrà una dotació de 50 milions d’euros per als dos propers anys i al que l’Ajuntament d’Eivissa hi presentarà projectes. El Secretari d’Estat ha mostrat la seva satisfacció i ha dit que aquesta obra "és exemple de la bona col·laboració entre institucions, de bona feina en la recuperació de l’espai i demostra que s’estan utilitzant bé els fons de l’1% per mantenir la riquesa patrimonial".

Visita Baluard Sant JordiLa rehabilitació del baluard de Sant Jordi, ha comptat amb un pressupost de 373.704,45 euros dels quals el Ministeri de Foment, a través de l'1% cultural n'aporta 257.781,33, és a dir un 68,98% del total de l'obra i la resta, 115. 923,12 euros, el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.
 
Fernando Cobos, director del pla de murades, ha explicat que les obres han consistit en la recuperació de les casamates, una important intervenció als parapets i en general s’ha recuperat la fisonomia original del baluard de Sant Jordi del segle XVII a més de recuperar-se la interrelació visual del baluard de Sant Jordi amb la resta.

L'empresa Refoart S.L ha estat l’encarregada de la rehabilitació del baluard de Sant Jordi, el darrer baluard dels set del conjunt històric de Dalt Vila, també el més antic de tots, i l'únic que quedava per rehabilitar en tot el conjunt emmurallat d'Eivissa.
L'empresa ha disposat d'un any per dur a terme aquesta obra.

La resta de les obres a les murades d’Eivissa que han estat finançades amb l’1’5 % cultural han estat les següents:
- Restauració del Portal de ses Taules
- Restauració Portal Nou
- Consolidació del peu de la Murada entre el baluard de Sant Pere i el baluard de Santa Llúcia
- Restauració de les garites del baluard de Santa Llúcia i baluard de Sant Joan
- Restauració del baluard de Santa Tecla i el pany de murada fins el baluard de Sant Bernard
- Primera fase de consolidació i restauració dels parapets de la Murada Renaixentista.