Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació avant-projecte alberg municipalEl Servei d’Acollida Municipal de la ciutat d’Eivissa tindrà un edifici de nova construcció, ubicat al carrer Bisbe Adad i LaSierra, amb capacitat per atendre a 32 persones. Es tracta d’una instal·lació de 896 metres quadrats amb quatre plantes d’alçada i 19 habitacions, un telecentre, un centre de dia i espais comuns.
 
El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Ribas i la regidora d’Urbanisme, Elena Lopez, han presentat aquest matí l’avantprojecte del que serà el nou edifici del Centre d’Acollida Municipal d’Eivissa.

Per al regidor de Benestar Social, es tracta d’una instal·lació ideal en el sentit que  no s’han tingut cap tipus de condicionats arquitectònics ni físics per poder acollir i donar servei a les persones. També ha destacat que es tracta d’una instal·lació “destinada a preservar la intimitat de les persones i donarlis dignitat durant el temps que estiguin al servei”. Una instal·lació que “permet donar  una segona oportunitat a la gent i que no hagin de quedar al carrer per tenir mala sort”.

D’aquesta manera “complim amb la nostra obligació de donar una nova oportunitat, d’una manera professional, amb un pla de feina i amb unes infraestructures que ho facilitin, a tots que els que ho necessitin”.
En aquest sentit, el servei s’ha dissenyat diferenciant per planta el tipus d’atenció que s’hi ofereix. Aquesta infraestructura  s’adequa al que ha de ser per el perfil de persona al que va destinat, un lloc d’estada temporal, però que al mateix temps ofereix unes grans millores en les condicions d’estada i d’atenció personal.  
Per aquest motiu, l’edifici disposarà de planta baixa i quatre plantes. La planta baixa és on es situarà l’assistència diürna amb despatxos, bugaderia i dutxes.
A la primera planta es situa el Centre de Dia, el menjador i una cuina completament equipada, espai que també oferirà la possibilitat de ser utilitzat per desenvolupar-hi activitats. Es un espai dissenyat per treballar l’autonomia i auto gestió que es busca en el nou servei. Aquest és un aspecte diferencia amb respecte a l’actual ubicació del CAM. També acollirà el telecentre amb el material i equipament necessari pensant en que quasi bé la totalitat de la recerca de feina avui en dia es fa per internet, pel què creiem que  des del Servei hem de posar totes les eines necessàries per a que les persones que es troben immerses en un pla de feina al centre, disposin de les eines necessàries i adaptades al món actual per assolir la seva reinserció laboral en el termini de temps més breu possible.
Pel que fa a les habitacions, cap d’elles serà de més de dues persones
estaran distribuïdes de la següent forma:
2 habitacions individuals per a persones amb diversitat funcional, aquestes habitacions tindran bany i dutxa adaptats dins l’habitació.
12 habitacions que poden ser individuals o dobles, escriptoris (que aquests o seran individuals o seran dobles, depenent del disseny de l’habitació).
5 individuals. Una d’aquestes habitacions, és la que es pot convertir en doble en cas de necessitat del servei.
Totes elles equipades amb armaris i escriptoris individualitzats
També hi haurà un espai a l’aire lliure amb totes les garanties, espai que també dóna moltes possibilitats per seguir amb la filosofia d’aquesta primera planta que és aquesta filosofia de l’autogestió, on també s’hi podran desenvolupar activitats individuals o grupals segons les línies de treball que s’estableixin amb les persones que en faran us. Per exemple hi podrà haver horts urbans, plantes, tot això es treballarà conjuntament i en consonància amb els interessos dels usuaris.
Per la seva banda, la regidora d’urbanisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena Lopez, ha explicat que serà un edifici de nova construcció que tindrà la entrada per el carrer de Abad i Lasierra, amb quatre plantes d’alçada i 896 metres quadrats construïts.

El procés a seguir ara és primer l'enderrocament de l’edifici actual. Aquest enderrocament sortirà a licitació per 99.776,52€.

Una vegada s’acabi de treballar l'avantprojecte, i aquest sigui definitiu, es farà el concurs del projecte i construcció del nou Servei d'Acollida Municipal. El cost està estimat en 1,4 milions d'euros aproximadament.

López ha dit que “aquest és un equipament de futur i adaptat a les necessitats tècniques que es recomana per un centre com el que feim,  un equipament model a la ciutat d'Eivissa”.

Enllaç a:
· Avant-projecte Alberg Municipal