Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Visita Vara de ReyL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres i el conseller balear d’Habitatge, Marc Pons, han visitat el nou passeig de Vara de Rey.
Durant la visita, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat el compromís tant del Consell Insular d’Eivissa com del Govern Balear que han participat en el finançament de la obra, a través del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, i que ha tingut un cost de 2,66 milions d’euros.

Per a l’alcalde, la peatonització de Vara de Rey, plaça des Parc i els seus voltats significa un canvi de paradigma dins la ciutat. “s’ha apostat per aconseguir diferents objectius com l’eliminació del trànsit rodat dins de la zona declarada com a conjunt històric i donar-li relleu a tots els elements patrimonials de la zona, des de les façanes dels edificis fins a les murades”.  

També s’ha apostat per que les persones tinguin vertader protagonisme en detriment del trànsit rodat i fer una ciutat més amable on ara poden gaudir d’un àrea de prop de 17.000 metres quadrats exclusius per a les persones.
L’alcalde ha aprofitat per agrair la feina feta i ha donat l’enhorabona a l’empresa constructora, la UTE Hermanos Parrot-Tecopsa i al despatx d’arquitectes AldayJover que s’han pres aquesta obra com un repte personal.

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha donat l’enhorabona a tot l’equip de govern per una “decisió valenta” i per tirar endavant una ciutat més humana.
Aquesta obra, ha dit la presidenta, “és un projecte magnífic, que ha quedat molt bé, amb un disseny encertat i acabada en temps record”, i dona com a resultat “una ciutat més oberta, del segle XXI i que dóna una garantia de present i futur, que aposta pels vianants i que permet gaudir de l’espai públic".
Per la seva banda, el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres, ha destacat aquesta obra a un lloc emblemàtic i que s’ha demostrat que la política canvia coses. Es tracta “d’un projecte emblemàtic per a la ciutat que s’havia descartat durant l’anterior legislatura i que, juntament amb el suport del Consell i del Govern, l’Ajuntament d’Eivissa l’ha recuperat per posar tot el passeig a disposició de la ciutadania i dels visitants”.

Tot i que l’espai ha quedat obert per als vianants, queden una sèrie de petites millores que s’han d’anar fet a tota la zona com acabar la restauració dels bancs antics, diverses faroles al carrer Jaume I, així com arreglar els grup de contenidors al mateix carrer. També es preveu asfaltar el carrer del Comte Roselló i la plantació d’un arbre a la plaça del Parc. Pel que fa a l’estàtua, que té diverses patologies i li falten elements, es treballarà en la redacció d’un projecte integral per a la seva restauració.