Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple infantilEl Ple Infantil celebrat aquest matí a l’Ajuntament d’Eivissa aprova per unanimitat la participació dels infants del municipi en el procés de disseny dels parcs infantils. El primer parc infantil que es farà seguint aquest procés serà el de Can Misses.

Avui matí a la sala de plens de Can Botino ha tingut lloc el Ple Infantil en que han participat alumnes de 5è de primària dels col·legis d’educació infantil i primària de Can Cantó, Can Misses, Portal Nou, Sa Bodega, Sa Graduada, Sa Jovería i Cas Serres.

El ple s’ha dut a terme amb el marc de la unitat didàctica “La nostra ciutat coma espai d’oci” on els alumnes han parlat de les seves inquietuds i les seves propostes en matèria d’oci infantil. Aquestes propostes han estat recollides per tècnics d’urbanisme i educació de l’Ajuntament d’Eivissa i treballaran amb aquestes propostes.
Durant el plenari d’avui s’ha votat la proposta de que els boixos siguin partíceps del procés de disseny dels parcs infantils, i la proposta ha estat votada per unanimitat. A partir d’ara les infraestructures dedicades a l’oci infantil comptaran amb la participació dels boixos i boixes que, dels diferents projectes de parc que se’ls proposi, decidiran quin és el que més els hi agrada. En aquest procés obert, els infants podran fer aportacions al projecte inicial, decidir els tipus de jocs i també el seu emplaçament.

Amb aquesta iniciativa es pretén dur a terme un urbanisme dirigit als infants del municipi, ja que tenen molt a dir dels espais on han de gaudir el seu temps d’oci. És una mesura més de participació de la ciutadania per part d’aquest equip de govern i de participació en la presa de decisió dels infants a la ciutat d’Eivissa com a Ciutat Amiga de la Infància.
El primer parc infantil que es durà a terme amb aquest procés serà el parc infantil de Can Misses, on des de la regidoria d’Urbanisme s’està treballant amb tres projectes diferents per dissenyar de forma conjunta amb els infants.