Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Passeig de Vara de ReyL’Ajuntament d’Eivissa inicia la tramitació dels permisos d’ocupació de la via pública de cara a l’apertura del passeig de Vara de Rey, dos setmanes abans del previst.

L’Ajuntament d’Eivissa tramita ja els permisos d’ocupació de la via pública al passeig de Vara de Rey amb l’objectiu de que s’obri de manera parcial el passeig el proper 13 d’abril, moment en que es permetrà ja l’ocupació de les terrasses dels establiments que ho hagin tramitat. Aquesta apertura, tot i ser parcial, es farà amb 15 dies d’antelació sobre el calendari previst inicialment.
L’apertura es realitzarà als laterals nord i sud del passeig de Vara de Rey, mentre continuen les feines a la zona central, que romandrà tancada fins a l’apertura total del passeig, prevista per el 21 d’abril, moment en que encara hi haurà algunes petites feines per rematar.

Les obres de peatonització del passeig de Vara de Rey, plaça del parc i el seu entorn, continuen a bon ritme, de fet s’espera començar els treballs d’arbrat, a partir del proper dilluns dia 10 d’abril. Les espècies d’arbrat que es plantaran són 20 mèlies, 22 coleuteries paniculata, 5 tipuanes, 14 morus alba sense fruita, 22 xiprers, 6 iuques, 7 cordyline. En total, es plantaran 96 noves unitats d’arbres i plantes.

En aquests moments ja s’està treballant en la recuperació i restauració dels elements antics del passeig, especialment els bancs i les faroles tradicionals,  i als propers dies també s’ha previst l’arribada del nou mobiliari urbà, aparcabicis, papereres i bancs. En total s’instal·laran 37 nous bancs a l’àmbit d’actuació, 9 d’ells s’afegiran als ja existents a la plaça del Parc i la resta al passeig de Vara de Rey i el seu entorn.

Un dels fets més innovadors de la plaça serà la instal·lació d’un arbre solar, de disseny únic per a la ciutat d’Eivissa, que servirà com a font d’alimentació per a l’enllumenat ornamental del passeig. Aquest arbre solar també incorpora un rellotge com a element de referència que havia tingut sempre el passeig.
Es preveu que si el ritme de treball i la meteorologia ho permeten, l’apertura total del passeig es faci el dia 21 d’abril, moment en que encara es continuaran les obres als carrers Comte Rosselló i Jaume I. La finalització total de l’obra està prevista per el primer cap de setmana del mes de maig.