Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntamen d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa presenta 8 projectes al Pla d’Obres i Serveis (PIOS) del Consell d’Eivissa per impulsar la mobilitat, la millora del medi ambient i la gestió de l’aigua a la ciutat d’Eivissa valorats en 607.443 euros.

Les inversions, dirigides a millorar la mobilitat, contemplen realitzar un carril bici a l’Avinguda de Sant Jordi, entre els carrers Músic Vicent Mayans Marí i les Alzines. Aquest carril bici està valorat en 297.926,35 euros. L’objectiu es dur a terme diferents intervencions per tal de seguir apostant per un model de mobilitat sostenible dins la ciutat.

També s’ha inclòs la instal·lació d’una marquesina per a la parada de taxis que hi haurà a l’Avinguda Santa Eulària per quan aquesta es traslladi després de la segona fase de canvi de sentit de les avingudes (60.366 euros) i la instal·lació de subministrament de parades intel·ligents, que informaran del temps d’espera dels autobusos (17.061 euros).
Per altra banda, també es posarà en marxa una iniciativa anomenada “A peu al cole” que implica l’adequació de camins escolars als instituts i escoles del municipi valorada en 76.006 euros. Es tracta de fer un estudi sobre quins serien els camins més segurs i adients per a accedir als centre escolars a peu i iniciar una prova pilot. Aquesta iniciativa es farà de manera coordinada entre les regidories de Mobilitat i la d’Educació.

La instal·lació de nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat es un altre dels projectes presentats. D’aquesta manera està previst que els punts de recàrrega de vehicles elèctrics augmenti fins a 9 a la ciutat d’Eivissa amb la instal·lació de 6 nous punts. Aquests es situarien al aparcament públic del carrer Joan Xicó, al carrer Joan Carles I i a l’aparcament públic de Cas Dominguets. La instal·lació d’aquests punts està pressupostada en 89.502’20 euros.

A més es durà a terme una actualització del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi d’Eivissa, amb la finalitat d’adaptar a la realitat actual les necessitats i poder seguir traçant actuacions en la línia que es duu des de la regidoria de Mobilitat, de fomentar la mobilitat sostenible (21.780 euros).

Entre els projectes presentats també hi destaquen dos obres de millores de la xarxa d’abastiment d’aigua de la ciutat d’Eivissa, una al carrer de Cas Dominguets i una altre al carrer Galícia a Figueretes. Els dos projectes estan valorats en 60.488 i 60.320 euros respectivament.
La valoració dels projectes inclosos als Plans Insulars d’Obres i Serveis del Consell Insular d’Eivissa és de 607.443 euros, que finança fins a un màxim de 300 mil euros i la resta seran assumits per l’Ajuntament d’Eivissa.