Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Recollida PosidònicaL’Ajuntament d’Eivissa implanta un nou sistema de recollida sostenible de la posidònia a les platges del municipi. Aquest sistema té per objectiu reduir l’arena que es retira de les platges durant el procés de recollida de la posidònia per tal preservar i recuperar el litoral de les platges.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa ha posat en marxa un nou sistema de recollida sostenible de la posidònia a les platges del municipi. Durant la darrer setmana els tècnics de l’Ajuntament d’Eivissa i els operaris que s’encarreguen de la retirada de posidònia han rebut una formació específica i l’assessorament de Xisco Roig, expert en matèria de recuperació d’entorns paisatgístics.

L’objectiu és que durant el procés de retirada de la posidònia, s’alleugeri la quantitat d’arena que s’extreu de manera que siguin els corrents marins els que netegin la posidònia i la tornin a la vorera neta, sense arena.
Es tracta d’una tècnica de retirada més responsable i sostenible per a la platja.

En el marc de la formació, s’han realitzat uns protocols de retirada concreta per a cada platja i per cada acumulació específica de posidònia. Es realitzen principalment tres tractaments: la devolució de la posidònia a la mar, per a que alliberi l’arena i surti el més neta possible retirant-la després, retirada directa de la posidònia si la quantitat d’arena que conté és petita i  l’obertura de canals per afavorir un rentat i un descalçament de les bermes de posidònia abans retirada.

La posidònia retirada es trasllada a un terreny municipal, per quan finalitzi la temporada poder tornar-la a col·locar a les platges i que aquesta faci la seva principal funció, que és la de preservar l’arena de les platges del temporal. Des de l’any passat la posidònia retirada es guarda fins al final de la temporada per tornar-la a dur a les platges.

Des de la regidoria de Medi Ambient, han destacat l’avanç ambiental que suposa la implantació d’aquesta tècnica de retirada ja que la posidònia té una funció clau per a la preservació de les platges, sense ella la degradació de les platges i la desaparició de l’arena s’acceleraria.

Els treballs de retirada de la posidònia que han començat aquesta setmana es perllongaran durant un mes aproximadament. en primer lloc s’està treballant en la zona hotelera de Talamanca on s’adeqüen les zones on hi ha hotels i establiments que comencen la temporada, posteriorment la retirada es realitzarà a Figueretes i platja den Bossa i la resta de Talamanca.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora de Medi Ambient, Montse García