Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió obres penya-segatLes feines de consolidació i millora començaran el dia 27 de març i tenen un pressupost de 2,3 milions d’euros.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha presidit aquest matí una reunió de coordinació entre els serveis tècnics municipals i els serveis tècnics de la Demarcació de Costes davant l’inici imminent de les obres de consolidació i millora del penya segat de sa Penya. Les obres han set ja declarades d’emergència pel Ministeri de Medi Ambient i està previst que comencin el proper 27 de març, amb un pressupost que de 2,3 milions d’euros. L’empresa adjudicatària de les mateixes és Albaida Infraestructuras, empresa de prestigi nacional en matèria d’obres en zones costaneres amb valor patrimonial.

L’actuació té com a objectiu no només reparar l’erosió que es ve produint des de fa anys i que ha empitjorat notablement amb els darrers temporals, sinó també prendre mesures de prevenció de cara al futur. L’Ajuntament d’Eivissa havia reclamat aquesta actuació en diverses ocasions però els darrers informes enviats a Costes, a rel dels temporals d’aquest hivern, destacaven la necessitat d’una actuació urgent per la possible afecció a la Casa Broner, declarada Bé d’Interès Cultural, i al propi peu de la murada renaixentista, declarada Patrimoni Nacional i Patrimoni Mundial. Amb tota aquesta informació actualitzada, Costes i el Ministeri han considerat que efectivament la situació es podia considerar d’emergència i s’ha habilitat la partida necessària per escometre les obres de manera immediata.

Les obres tenen un termini d’execució estimat de 4 mesos, a expenses de les condicions climatològiques, i per això a la reunió de coordinació d’avui s’ha parlat de les mesures que s’hauran de prendre per intentar minvar les molèsties que es puguin generar durant la temporada turística.

L’actuació consistirà en la reparació del penya segat baix el Mirador de Dalt Vila, el següent tram en direcció a sa Penya, el penya segat baix la Casa Broner i el que es troba baix la resta de vivendes de la zona. És a dir, quatre punts d’intervenció per consolidar la totalitat de l’espai.

L’alcalde d’Eivissa vol agrair públicament la feina que va realitzar el fins ara delegat de Costes, Gabriel Pastor, per aconseguir aquesta important inversió per a la ciutat d’Eivissa així com la sensibilitat de Costes i el Ministeri que han tingut en compte la importància patrimonial d’aquest espai i la urgència de l’actuació. Per tot això, l’Ajuntament s’ha posat a disposició de Costes per col·laborar en tot el que sigui necessari per al desenvolupament de les feines.