Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Guia de recursos igualtatL’Ajuntament d’Eivissa i el Consell Insular d’Eivissa editen una guia de recursos per afavorir la igualtat a la ciutat d’Eivissa. Es tracta d’una guia amb adreces, telèfons i serveis que es presten als diferents departaments de les institucions d’àmbit local, insular i nacional.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha impulsat l’edició de la guia, en col·laboració amb la conselleria d’Igualtat del Consell Insular d’Eivissa, per tal de posar a l’abast de les persones interessades i professionals un document que reculli tots els serveis que disposen les distintes institucions per tal de facilitar la informació i prestar assessorament i suport tècnic.

La guia inclou serveis de l’àmbit  insular com és l’Oficina de la Dona i els serveis que presta la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa que dóna atenció, orientació i informació sobre recursos, ajudes i serveis. També s’inclou la futura Casa de Sa Colomina, actualment en obres de rehabilitació, i que acollirà l’assessorament per a dones i homes i serà la seu de la promoció insular de la igualtat.

Per altra banda, la guia també inclou informació relacionada amb els serveis socials, adreces i contactes que es dóna a les tres Unitats de Treball Social de l’Ajuntament d’Eivissa així com els contactes de les entitats relacionades amb la seguretat ciutadana.

Des de l’àmbit autonòmic es dóna informació sobre  el servei d’atenció social a la violència masclista, l’Institut Balear de la Dona, el Col·legi d’Advocats, informació sobre la Direcció General de Menors i Família així com els serveis de salut de l’IB Salut i els programes d’atenció a la dona tant insular com local.

Pel que fa a l’àmbit nacional, a través dels serveis que presta el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, destaquen les informacions sobre l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats que té com a finalitat la promoció i el foment de les condicions que possibilitin la igualtat social i de participació d’ambdós sexes. També s’inclou els contactes de la seu a Eivissa d’assistència jurídica gratuïta i dels jutjats de violència sobre la dona.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ha afirmat que “per primera vegada la ciutadania i els professionals disposen d’una ferramenta especifica on es recullen tots els serveis i les seves localitzacions i que això afavorirà el fet d’apropar els serveis a la ciutadania”.
Per part de la directora insular d'Igualtat del Consell d'Eivissa, Judith Romero, la guia és una gran iniciativa que dóna informació completa sobre els recursos d’atenció que es donen sobre la perspectiva de gènere a l’illa i també serveix per millorar la coordinació i poder derivar els usuaris als serveis que es necessitin”.

S’han editat 5.000 exemplars de la Guia de recursos per afavorir la igualtat de la ciutat d’Eivissa que han tingut un cost de 2.543 euros.

Enllaç a:
· Guia de recursos en pdf
· Tall de veu de la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned
· Tall de veu de la directora insular d'Igualtat del Consell d'Eivissa, Judith Romero