Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Jim HodgesEl Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) exposarà l’obra d’art "sky studies – black and blue" de Jim Hodges durant un any. Es tracta d’un préstec de la galeria d’art contemporani Art Projects Ibiza.

L’obra pertany a la col·lecció privada i personal de Guy Laliberté i és la segona vegada que les instal·lacions del MACE acullen una cessió de la col·lecció de Laliberté, ja que durant el darrer any s’ha exposat una instal·lació de l’autor mexicà Abraham Cruz Villegas.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ha destacat que "gràcies a la col·laboració amb Art Projects Ibiza, podem gaudir al museu de peces de primera línia d’àmbit internacional" també ha explicat "la importància de les col·laboracions entre les iniciatives privades i públiques per apropar aquest tipus d’obres" i ha aprofitat per agrair la tasca d’Art Projectse Ibiza en el foment de l’art contemporani a Eivissa i la  cessió de l’obra durant un any al MACE.

La directora del MACE, Elena Ruiz, ha explicat que "la cessió al museu durant un any d’aquesta obra és perfecte per poder mostrar al públic en general i per poder fer la tasca pedagògica amb la visita d’escolars". Ruiz també ha afirmat que "l’elecció d’aquesta peça està molt pensada per Art Projects Ibiza i el MACE, ja que l’exposició del Centre Pompidou que tindrà lloc el proper mes de juny al MACE, de la col·lecció de dibuixos de Daniel i Florence Guerlain, té obres que tenen a veure amb l’obra de Hodges".

El director d’Art Projects Ibiza, Javier Aparicio, "som un projecte que va començar el 2015 i dur a terme una col·laboració amb una institució tan sòlida com el MACE per nosaltres és un luxe" també ha explicat que "la nostra missió és filantròpica i volem apropar l’obra a la gent i per això estam agraïts que el MACE ens obri les seves portes". Aparicio també ha destacat que "Art Projects Ibiza no vol ser un producte estacional i vol ser un producte de tot l’any, i per això aquestes col·laboracions són tan importants".  
    
Art Projects Ibiza va oferir el préstec de l’obra d’art "sky studies – black and blue" de l’artista nord-americà nascut a Spokane, Washington l’any 1957, Jim Hogdes al Museu d’Art Contemporany d’Eivissa. Art Projects Ibiza ha assumit les despeses de transport, muntatge i assegurança, d’aquesta manera l’exposició de l’obra al MACE no li suposa cap despesa.

L’obra de Hodges que estarà exposada durant un any, és una obra de l’any 2009 composada per 8 dibuixos, la tècnica emprada és carbonet i pastel damunt paper, les mesures són de 83 x 64 cm cada obra. Art Projects Ibiza també ha aportat dos catàlegs de Hodges per poder consultar la seva obra.

La directora del MACE també ha avançat que el proper dissabte, dia 4 de març, a les 10:30 hores, s’ha organitzat al Museu d’Art Contemporani, juntament amb Art Projects Ibiza, un esmorzar i un concert per tal de convidar a la ciutadania i donar a conèixer les obres del museu. Es tracta d’una nova manera de traslladar al visitant, a través de tots els sentits, les obres que s’exposen al MACE.
El concert de piano i guitarra a càrrec de Victorí Planells i Joan Murenu cantant a Marià Villangómez el recull de temes anomenat "Entre la mar i el vent"  tindrà lloc a les 12:00 hores a la segona planta del MACE.
A la tarda, a partir de les 17:00 hores a Art Projects Ibiza, es tancaran les activitats amb la reproducció de video The way things go de David Fischli i David Weiss.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur
· Tall de veu de la directora del MACE, Elena Ruiz
· Tall de veu del director d’Art Projects Ibiza, Javier Aparicio