Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Museització de Dalt VilaLa regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa finalitza la millora de la museïtzació amb la substitució de les 38 plaques informatives i els faristols que  quedaven per canviar i que formen part de la museïtzació de les murades i Dalt Vila.

El projecte de museïtzació de Dalt Vila va començar a l’any 2002, i contemplava la museïtzació exterior del recinte fortificat, juntament amb la instal·lació dels canons als baluards, les escenografies dels baluards de Sant Bernat i Sant Jaume i la recuperació de les garites.

Durant la primera fase, executada l’any passat, es canviaren 31 faristols. En aquesta segona fase s’han canviat 38 plaques de les quals 30 corresponen als faristols senzills i 8 a triples, que estan distribuïts a diferents punts de la zona emmurallada del barri de Dalt Vila, especialment a la ronda de l’Almudaina, ronda Calvi i els baluards de Santa Llúcia i Santa Tecla.

Els faristols són de dos models, un senzill amb una placa gràfica i quatre de text i un altre triple amb tres plaques gràfiques de major tamany. El contingut informatiu de cada un dels faristols és diferent, així que cada placa és única. També s’han fet tasques de manteniment i reparació de les plaques.

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha mostrat la seva satisfacció perquè les plaques amb la informació rellevant sobre la construcció de les murades o la vida a Dalt Vila, tornin a estar disponibles per als visitants ja que era una de les actuacions prioritàries de la regidoria”.

Les plaques de dibuix són d’acer en diferents mesures segons el faristol que sigui senzill o triple i estan gravades a l’àcid i a sobre el dibuix se’ls dóna un bany de tinta negra i vernís. El cost total de les plaques ha estat de 27.589 euros.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Patrimoni, Pep Tur