Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

2017diadonaL’Ajuntament organitza un programa d’activitats amb conferències, activitats esportives, teatre i exposicions amb motiu del Dia de les dones treballadores que es celebra el proper dia 8 de març.

La regidoria de Participació Ciutadana, Igualtat i Transparència, impulsa una sèrie d’activitats que es duran a terme al llarg del mes de març en motiu de el Dia Internacional de les dones treballadores. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament d’Eivissa vol potenciar la visibilització i la presència de les dones en tots els àmbits de la societat, més enllà del dia Internacional.

La finalitat del programa d’activitats per al Dia Internacional de les dones treballadores és donar difusió i coneixement a les tasques que han realitzat i realitzen les dones.

Les activitats comencen amb la Cursa per la Dona que tindrà lloc el proper diumenge 5 de març. La Cursa per la Dona està coorganitzada amb l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i el Consell Insular d’Eivissa. El recorregut de 3.000 metres amb dos modalitats començarà a les 10:30 hores amb la caminada popular no competitiva per a dones i dones amb parella i a les 11.15 hores començarà la cursa atlètica. La sortida es farà des de platja den Bossa amb l’arribada a la plaça de Julià Verdera. Les inscripcions encara estan obertes a través de elitechip.net.

Dins el programa d’actes es preveu la inauguració el proper dia 8 de març dels monòlits a Margalida “Llogat” i a les Treballadores des Albercocs, una de les dones i col·lectiu de dones reconeguts pel ple de la corporació municipal a instàncies de la regidoria d’igualtat per tal de visibilitzar noms de dones als carrers de la ciutat.
Per altra banda, a partir del dia 8 de març, el Centre de Creació Jove C19  acollirà dos exposicions, una a càrrec de l’Escola d’Arts i Oficis amb dibuixos de retrats femenins i l’altre, una l’exposició fotogràfica anomenada “Mujeres en plata”, que son retrats realitzats pel grup d’alumnes del C19 del curs de fotografia impartit per German G.Lama.

El 13 de març, a les 20.30 hores, a la Biblioteca de Can Ventosa es celebrarà la conferència “Las sin sombrero” sobre la generació del 27 i les dones escriptores que en varen formar part.   

A la programació també hi ha previstes dues obres de teatre a Can Ventosa, l’11 de març a les 21 hores "La casa de Bernarda Alba", de Teresa Rojas i el 18 de març a les 21 hores l’obra "El techo de cristal", sobre les poetesses Silvia Platz i Anna Sexton, de la companyia La Pitbull Teatro

Dia 21 de març, a les 20 hores, el Club Diario de Ibiza acollirà el monòleg "No sólo duelen los golpes", de Pamela Palenciano.

La regidora de Participació Ciutadana, Igualtat i Transparència, ha afirmat que “el nostre compromís com a institució està en visualitzar i posar en valor tota la tasca de les dones que el masclisme ha amagat”, també ha explicat que “amb aquest programa d’activitats volem posar èmfasi en que el 8 de març és una gran oportunitat de reivindicació, però la tasca ha de ser quotidiana, diària i no només d’un dia”

Per altra banda, des de la regidoria de Medi Ambient s’ha previst que des del dia 4 fins dimecres 8 de març, la font de la plaça d’Enric Fajarnés estarà il·luminada de color lila.

Enllaç a:
· Programa activitats en pdf