Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntamen d'Eivissa

L’Ajuntament d’Eivissa reclamarà a l’Estat un total de 21.127,65€ a causa dels danys causats pels temporals d’aquest hivern. Es tracta de la retirada dels despreniments i posterior estabilització de la paret del túnel des Molins, la neteja de les platges i substitució d’elements que han quedat danyats.

L’Ajuntament d’Eivissa ha enviat el llistat de despeses ocasionades pel temporal d’aquest hivern i reclamarà al Ministeri  de Presidència i Administració Local fins a dues inversions que ha hagut de realitzar per causa del temporal. La primera de les actuacions, valorada en 16.457,25€, es tracta de la retirada de les roques que varen obstaculitzar el tràfic al túnel des Molins. Les feines consistiren en la retirada, amb una màquina picadora, de les pedres que tenien risc de caure. Finalment es va instal·lar una malla metàl·lica de triple tensió per estabilitzar el talús i evitar mes despreniments de pedres a la via pública.

L’altra intervenció enviada al Ministeri es tracta de la neteja de les platges de Talamanca i Platja d’en Bossa i la substitució d’elements de fusta. La setmana passada varen finalitzar les tasques de neteja dels residus que el temporal havia arrossegat a les platges. S’han retirat elements de fusta afectats també pel temporal, s’han retirat dues papereres (una a cada platja), una passarel·la i una dutxa a Platja d’en Bossa. Aquests elements no es tornaran a instal·lar fins que no comenci la temporada per evitar més danys. La intervenció a les platges provocades per el temporal ha costat 4.671,40€

El passat divendres 27 de gener es va aprovar el R.D. Llei 2/2017 per el que s’adopten mesures urgents per pal·liar els danys causats per els darrers temporals i ha declarat les Illes Balears “zona afectada greument per una emergència de Protecció Civil”. El Ministeri de la Presidència i Administracions Territorials ha sol·licitat que s’enviïn els danys ocasionats per aquest temporal per acollir-se a una línia d’ajudes.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa s’espera que aquestes inversions que s’han hagut de fer i que han estat causades pel fort temporal que ha afectat a totes les Illes Balears i en concret a la ciutat d’Eivissa amb els despreniments de la paret del túnel dels Molins, l’acumulació de residus a les platges i la substitució d’elements de fusta, es puguin recuperar amb la declaració de les Illes Balears com a zona afectada per el temporal.