Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni Ajuntament i CEPHLa Junta Rectora del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat ha aprovat aquesta tarda el conveni de col·laboració entre el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat i l’Ajuntament d’Eivissa per a dur a terme el projecte de conservació i manteniment de les murades d’Eivissa.

Aquest conveni preveu el traspàs de 780.534,07 euros dels pressupostos del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat a l’Ajuntament d’Eivissa per tal de finançar l’execució de les obres necessàries per mantenir les condicions idònies i l’adequada conservació de les murades, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1999. Cal recordar que aquest projecte ja conta amb 800.000 euros fruit d’una donació de Fundatur a l’Ajuntament d’Eivissa signada el passat mes d’octubre.

El projecte de conservació i manteniment de les murades d’Eivissa ha estat redactat per l’arquitecte Toni Marí i preveu totes les actuacions necessàries per a pal·liar les patologies que té el monument i està pressupostat en 1.264.427´26 euros. Hi ha que afegir que la licitació d’aquest projecte preveu la possibilitat d’un modificat del mateix no superior al 25% (316.106,81 euros).

L’estat de les murades, les millors conservades de tota la Mediterrània, actualment és bo i el que pateixen son patologies pròpies del pas del temps en un monument d’aquest tipus. Algunes de les principals intervencions que es duran a terme son l’eliminació de la vegetació, la neteja de pintades i danys ocasionats a la murada, la consolidació de  murs i parapets,  restitució de pedres als punts on falten o la restitució de morter, neteja de fongs o altres elements biològics naturals a punts de la murada propis de punts on no dona la llum del sol, entre d’altres actuacions.
El projecte inclou també el manteniment d’elements com baranes i elements museogràfics que s’han de substituir.

L’alcalde d’Eivissa ha mostrat la seva satisfacció per aquest pas que significarà que la tramitació de la restauració de les murades, la imatge i emblema de la ciutat d’Eivissa, estigui preparada a mitjans de l’any.

En aquests moments el projecte esta en fase de licitació per tal de treure a concurs públic les obres que tindran una durada  aproximada de dos anys.
Pel que fa a la supervisió, tramitació i execució dels treballs es constituirà una comissió mixta entre l’Ajuntament d’Eivissa i FUNDATUR per tal de realitzar un seguiment del compliment del conveni signat amb anterioritat amb la Fundació.
També s’ha aprovat la liquidació del pressupost del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat corresponent a l’exercici de 2016.