Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reconeixement voluntaris onada de fredL’Ajuntament d’Eivissa ha dut a terme un reconeixement als voluntaris del dispositiu per l’onada de fred. El protocol ha estat actiu deu dies i ha atès a mig centenar de persones.

L’Ajuntament d’Eivissa ha dut a terme avui matí un reconeixement als voluntaris que han participat del protocol per l’onada de fred que es va posar en marxa el passat 13 de gener i ha estat activat fins la vesprada de dilluns 23 a dimarts 24 de gener.


A l’acte hi han assistit 25 voluntaris de la Creu Roja, voluntaris de Càritas i Voluntaris d'Eivissa, juntament amb la coordinadora de la UME de Creu Roja, Flora Aznar. L’alcalde, Rafa Ruiz, ha volgut donar les gràcies als voluntaris "sense la seva tasca diària al centre de Santa Creu no s’hagués pogut mantenir aquest dispositiu" i ha dit que l’Ajuntament treballarà per posar en marxa les infraestructures necessàries per cobrir les necessitats que té el municipi en matèria de Benestar Social.

La xarxa d’inclusió social és qui activa protocol per l’onada de fred, que està coordinat per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, a la xarxa d’inclusió social hi participen Càritas, Creu Roja, IB-Salut i des de divendres passat el Consell Insular d’Eivissa. El regidor de Benestar Social, Joan Ribas, ha explicat que aquest protocol s’activa quan les temperatures baixen de 5ºC, i ha consistit en l’obertura del local de Santa Creu cedit per el Bisbat per a la pernoctació de persones sense sostre; l’ampliació d’horari de 8 h a 20 h del centre de Dia de Càritas situat al c/ Carles III on els usuaris podien esmorzar, dinar sopar i romandre-hi totes les hores que volguessin dins els horaris establerts; una unitat mòbil de Creu Roja que patrullava per Eivissa de les 20.30 h fins a mitjanit per informar als sense sostre que podien acudir al local de Santa Creu, i donar assistència.

En els deu dies que ha estat activat el protocol s’ha atès a mig centenar de persones, tot i la dificultat de tenir un nombre exacte de les persones que han passat tant per el centre de dia com per el local de Santa Creu, i els atesos per la unitat mòbil.