Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Restaurants amics infànciaL’Ajuntament d’Eivissa ha presentat la iniciativa Restaurants Amics de la Infància, una iniciativa pionera arreu de l’estat que s’implantarà a Eivissa a la que ja s’hi han apuntat 17 establiments del municipi. Aquesta iniciativa forma part del Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència 2017-2020 aprovat per el ple l’Ajuntament el passat mes de desembre per unanimitat.

La iniciativa preveu crear una xarxa de Restaurants Amics de la Infància, i atorgar un distintiu als restaurants que compleixin un decàleg que ha presentat l’Ajuntament. Al decàleg hi podem veure compromisos com tenir canviador, una vaixella infantil, menú infantil on a les postres s’inclogui fruita i que els infants puguin alletar sense cap problema.

Els restaurants que pertanyin a la xarxa de Restaurants Amics de la Infància gaudiran d'una sèrie de beneficis com formar part de la Guia de Restaurants Amics de la Infància; promoció als llocs web municipals on es crearà un enllaç específic de promoció; i promoció turística, doncs els Restaurants Amics de la Infància formaran part dels continguts que l’Ajuntament d’Eivissa promocionarà turísticament.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha declarat que “aquesta iniciativa té per objectiu seguir fent feina en la declaració d’Eivissa com a Ciutat Amiga de la Infància”. Es vol oferir a les famílies de la ciutat d’Eivissa i als seus visitants una guia el més completa possible, dels restaurants adaptats a les necessitats que poden tenir les famílies a l’hora de sortir a dinar o sopar. Aquestes necessitats, tal i com ha explicat Ruiz, han estat detectades gràcies al Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència.  

La regidora d’Educació, Mariví Mengual, ha destacat que els diferents punts del decàleg presentats per l’Ajuntament garanteixen la finalitat d’aquesta iniciativa que és que les famílies i els infants disposin d’entorns adequats on sortir a sopar i dinar. Mesures com la de la vaixella infantil als restaurants facilita l’autonomia de l’infant.

El coordinador d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, Iván Castro, per la seva banda ha explicat que són ja 17 els establiments que s’han integrat dins la iniciativa i que ja formaran part de la xarxa de Restaurants Amics de la Infància i està pendent un 18è establiment que també ha manifestat el seu interès en formar part d’aquesta iniciativa. Les previsions prèvies a iniciar el procés era aconseguir entre 15 i 20 restaurants per a aquesta iniciativa.

La tasca de la Regidoria d’Educació ha estat visitar els 169 establiments de restauració registrats que disposa l’Ajuntament d’Eivissa; 18 no s’han pogut identificar, 87 romanien tancats segurament per ser restaurants de temporada estiuenca. Dels 64 restaurants contactats 18 establiments s’han volgut incloure dins la xarxa de Restaurants Amics de la Infància impulsada per l’Ajuntament. La iniciativa està oberta per que més establiments interessats s’hi adhereixin posant-se en contacte amb el Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència, a l’edifici Cetis, 35, 1r pis o a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Als establiments adherits se’ls hi farà entrega de un distintiu, un diploma de pertinença a la xarxa de Restaurants Amics de la Infància i quina quantitat d’estrelles han obtingut respecte al decàleg, les estrelles s’atorgaran en un barem de fins a 5 tenint en compte els compromisos adquirits.

Les següents passes a seguir pels tècnics de la Regidoria d’Educació seran visitar els establiments que s’han adherit a la xarxa de Restaurants Amics de la Infància i fer les comprovacions respecte al decàleg.

Enllaç a:
· Tall de veu de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz
· Tall de veu de la regidora d’Educació, Mariví Mengual