Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CPAEl Centre de Protecció Animal de Sa Coma ha facilitat l'adopció de 350 cans i 162 gats al llarg de 2016, s'han realitzat inversions al centre per un valor d'uns 40.000 euros amb l'ampliació de les instal·lacions per la construcció de més recintes i s'han iniciat diversos programes de tinença responsable d'animals als centres educatius del municipi i visites d'associacions i centres de majors de la ciutat a Sa Coma.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Montse Garcia, ha donat compte de l'activitat que s'ha realitzat durant aquest any al Centre de Protecció Animal de sa Coma que enguany ha acollit un total de 525 cans, dels quals 350 han estat finalment adoptats i 103 han estat tornats als seus propietaris. 

Pel que fa als gats, enguany han entrat a sa Coma 179 exemplars, dels quals 162 han estat adoptats, 8 recuperats i 9 alliberats.
En aquests moments sa Coma acull 72 cans i 8 gats que, en la seva majoria, estan a cases d'acollida ja que són molt petits.

La regidora també ha explicat totes les inversions que s'han dut a terme al Centre de Protecció Animal de sa Coma, única instal·lació municipal a l'illa d'Eivissa, i que han consistit en obres d'ampliació amb la creació de nous recintes, alguns d'ells de més de 75m2, l'habilitació d'un espai com a perruqueria, construcció i canvis de sostres i el formigonat del sòl per a facilitar les tasques de neteja del recinte. Les inversions al recinte han superat els 40.000 euros.
 
A més, ha destacat la posada en marxa de les visites a les escoles i instituts del municipi i la posada en marxa del Programa de tinència responsable i contra el maltractament animal, així com les visites provinents de residencies de majors.
La posada en marxa d'una platja exclusiva per a cans a la zona des Viver ha estat una de les peticions que més s'ha rebut i ha estat una realitat aquest passat estiu amb la posada en marxa de la platja per a cans a Es Viver i l'obertura d'un nou parc caní, prevista per a mitjans del mes de gener, al barri de Can Misses. Amb aquest nou parc,  ja es comptarà amb dos parcs per a cans a la ciutat.

La regidora ha agraït especialment la feina feta pels voluntaris de sa Coma que participen en els passejos setmanals, les jornades d'adopció i en aportar  les seves llars per convertir-se en cases d'acollida per als animals més petits que arriben al Centre de sa Coma.

Per altra banda, la regidora ha fet una crida a la responsabilitat de totes les persones que han decidit adquirir un animal durant aquestes dates. Ha recordat que els animals no són joguines que es poden regalar sino que són una responsabilitat. A més ha instat tothom que estigui interessat en adquirir un ca o un gat a que primer adopti a Sa Coma per tal de donar una segona oportunitat als 72 cans i 8 gats que hores d'ara estan al Centre de Protecció Animal esperant ser adoptats.