Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Pla InfànciaEl document fa una anàlisi rigorosa dels recursos actualment existents i servirà de guia per planificar actuacions durant els propers anys. Al 2017, l’Ajuntament d’Eivissa invertirà 3,5 milions d’euros en polítiques directament relacionades amb la infància.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat avui per unanimitat el Pla de la Infància i l’Adolescència 2017-20120, un document que analitza amb profunditat els recursos que existeixen a la ciutat per als infants i la gent jove i que ha de servir de guia per programar millor les actuacions dels propers anys. Es tracta d’un treball tècnic per al que s’han coordinat totes les regidories municipals, mirant per primera vegada totes les àrees des de la perspectiva de la infància i l’adolescència.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que aquest pla, que s’ha estat treballant durant els darrers dos anys, és una passa més dins de la línia de feina que l’Ajuntament ja impulsa des de fa temps. ‘Eivissa va ser pionera amb la implantació del Pla Municipal sobre Drogues, amb la seva incorporació a l’any 2000 a la Associació Internacional de Ciutats Educadores i, posteriorment, al 2015, amb la signatura del conveni amb Unicef, amb la seva consideració de Ciutat Amiga de la Infància’. Ara, amb aquest pla, destaca l’alcalde, es fa un estudi molt complet de la població infanto-juvenil, que està calculada en 8.356 membres (infants i joves de 0 a 18 anys) i la seva distribució per barris de la ciutat. A més, es creuen aquestes dades amb la dels equipaments educatius, els esportius, els parcs infantils i els espais culturals o per a la joventut, detectant-se els barris que tenen carències i els desequilibris entre unes zones i unes altres de la ciutat.

Ruiz ha explicat que a partir d’aquestes dades totes les regidories tenen el compromís d’implicar-se per anar solventat les carències detectades i, de fet, s’ha estimat que per al 2017 s’invertiran 3,5 milions d’euros en polítiques que tenen repercussió directa en la infància i la joventut. Una de les principals faltes que el pla ha detectat és la de parcs infantils i espais de joc, que no estan distribuïts de forma proporcional a la densitat de nens i nenes per barris. Per això, la regidoria d’Urbanisme i Vies Públiques és una de les més implicades amb l’objectiu de que tota la seva planificació vagi a partir d’ara en consonància amb les pautes del Pla de la Infància.

La regidora d’Educació, Mariví Mengual, ha volgut destacar durant la presentació del pla, que aquest té com a objectiu augmentar la qualitat de vida dels residents al municipi que estan en la franja 0-18 anys i que siguin ateses les seves necessitats específiques, que en moltes ocasions són diferents a les de la població general.

Per aconseguir arribar a aquests objectius, el pla planteja quatre línies de feina:

Prevenció: actuacions relacionades amb formació, igualtat , conductes adictives, etc.
Inclusió: programes per evitar l’exclusió social de la infància com beques, ajudes, actuacions de benestar social, etc.
Qualitat de vida: principalment millores a l’espai urbà apropiades per a la població més jove i activitat d’oci i temps lliure.
Promoció: activitats i accions especials per donar visibilitat a aquesta franja de població.

El coordinador d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, Iván Castro, ha explicat que per elaborar el pla s’han tingut molt en compte les pròpies definicions i reclamacions dels infants. Castro ha senyalat que els infants i joves representen el 20 per cent de la població municipal i que, per tant, és fonamental l’escolta activa i l’adequació de les polítiques i les actuacions a les seves inquietuds i necessitats.

El pla, tot i recollir una sèrie de programes i actuacions, és una eina totalment oberta a propostes i suggeriments, que serà revisada i modificada sempre que sigui necessari i que també ha estat elaborada en col·laboració amb altres entitats i institucions. Les accions recollides no tenen només repercussió directa sobre els petits, sinó també sobre les seves famílies, els centres educatius, altres institucions i organitzacions i la població en general.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz
· Mapa població infanto-juvenil per barris