Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Zona BlavaComencen les feines de pintura i senyalització per reorganitzar la zona blava i guanyar més aparcaments de motocicletes i per a persones amb mobilitat reduïda.

Durant aquesta setmana es realitzaran diferents feines de pintura, senyalització i instal·lació de parquímetres per tal de reorganitzar la concessió de zona blava de la ciutat d’Eivissa. Amb aquesta revisió, que no alterarà el número total de places de zona blava, es guanyaran aparcaments per a motocicletes a diferents barris i també places per a persones amb mobilitat reduïda.

La reorganització ve principalment motivada per la desaparició de 222 places amb motiu de les obres de peatonalització de Vara de Rey, la Plaça des Parc i el seu entorn. Aquestes places perdudes es reubicaran ara a diferents indrets de la ciutat, especialment als solars d’aparcament ubicats a la zona centre, com són els de l’antiga Delegació del Govern i el que es troba al costat dels Jutjats.

A aquests solars s’ha detectat que cada vegada hi ha més cotxes o bé abandonats o bé sense moure durant molts de dies, el que no afavoreix la rotació. En la mateixa situació es troba l’aparcament dels antics pavellons militars, junt al parc Reina Sofia. També es crearan places de zona blava a un tram del carrer de Vicent Serra i de l’avinguda d’Espanya i als carrers de Fra Vicent Nicolau, al carrer de Madrid i al de Joan Xicó. Finalment, està previst guanyar altres 25 noves places blaves a l’avinguda d’Ignasi Wallis i a la de Bartomeu Rosselló, on la primera fase de canvi de sentit de les avingudes ha permès guanyar espai per als vehicles que abans no existien.

Pel que fa a les motos, aquesta reforma ha llevat places d’aparcament de cotxes a pràcticament tots els barris i així es guanyaran 80 noves places per a motocicletes repartides per tota la ciutat. Com sabeu, existeix una creixent demanda d’aquest tipus de places degut a l’increment de motocicletes que s’està produint durant els darrers anys. També s’han creat 8 noves places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, que s’han fixat a zones on s’ha constatat que podien ser d’especial utilitat.

Finalment, amb aquesta revisió de la zona blava també s’instal·len dos nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics amb l’objectiu d’incentivar aquest tipus de mobilitat.

Aquesta modificació suposarà una millora de l’efectivitat del servei i permetrà mantenir el numero de places amb regulació horària, que és de 3.030 a tot el municipi. Els criteris que s’han seguit per determinar les noves zones a regular són que siguin zones de marcat caràcter comercial i que estiguin pròximes a l’antiga ubicació on s’han perdut.  Amb aquesta mesura es busca maximitzar la rotació de vehicles i augmentar la possibilitat d’aparcament als residents amb targeta de zona blava, ja que ara comptaran amb més espais on estacionar prop de ca seva.

Enllaç a:
· Modificació 2 contracte ORA