Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió Consellera Serveis Socials Govern BalearL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i el Tinent d'alcalde de Benestar Social, Joan Ribas, s'han reunit aquest matí amb la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern Balear, Fina Santiago.

Durant la reunió s'han tractat diversos temes relacionats amb Benestar Social, s'ha explicat a la consellera el projecte del Centre d'Acollida Municipal i s'ha informat de la recent aprovació, per part de la Mesa d'Exclusió Social, de la creació del centre de baixa exigència a Es Gorg.
Per a l'alcalde d'Eivissa, la visita de la consellera de Benestar Social serveix per a establir relacions i millorar la coordinació entre els departaments "per tal de posar solució a les problemàtiques socials i aconseguir una ciutat d'Eivissa més cohesionada".

La consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern Balear recolza la posada en marxa del Centre d'Acollida Municipal i, en paral·lel la creació del centre de baixa exigència des Gorg perquè considera "fonamental i necessari diferenciar aquests dos espais".
L'alberg tindrà un perfil de ciutadans i famílies que, degut a les dificultats de trobar habitatge a l'illa d'Eivissa podran utilitzar aquesta instal·lació municipal, de forma temporal, mentre troben allotjament. Per altra banda, el centre de baixa exigència d'Es Gorg acollirà a persones amb un altre perfil social. "En una illa com Eivissa en que la manca d'habitatge és un greu problema, la creació de l'alberg a la ciutat és més que necessari", ha afirmat Fina Santiago, consellera de Serveis Socials del Govern Balear.

Per altra banda, el tinent d'alcalde de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Joan Ribas, ha avançat que s'està treballant en la formula més adient i àgil per a la construcció del centre de baixa exigència des Gorg, juntament amb el Consell Insular i que passaria per arribar a un acord amb la màxima institució de l'illa per tal que l'Ajuntament d'Eivissa construeixi el centre de baixa exigència a uns terrenys que són de la seva propietat i posteriorment mancomunar la gestió amb la resta d'ajuntaments de l'illa d'Eivissa.