Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia contra violència cap a les donesLa regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa ha treballat, per primera vegada, en programes de gènere per a l'adolescència en els que s'han tractat els models de relació, la identitat de gènere i la sexualitat. També s'han realitzats tallers d'igualtat entre els mes petits. En total, han participat en els tallers prop d'un milenar d'alumnes de la ciutat d'Eivissa. A l'acte, també s'ha presentat el mural realitzat per l'artista Jerom que té per objectiu recordar que s'ha de lluitar cada dia contra la violència cap a les dones.

La regidora de Participació Ciutadana, Igualtat i Transparència de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned, ha donat a conèixer avui les accions que es duen a terme pel que fa a la prevenció de conductes sexistes i ha presentat el mural en contra de la violència cap a les dones que ha realitzat l'artista Jerom.

Per a la regidora d'Igualtat, ha mostrat el més enèrgic rebuig davant qualsevol tipus de violència de gènere i en concret cap el que pateixen les dones i ha reafirmat la postura de l'Ajuntament d'Eivissa que se basa en que des de l'educació i el respecte, es pot aconseguir una societat mes digna i igualitària cap a les dones i les boixes”.
La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa ha anunciat les diferents accions en les que ha treballat l'Ajuntament d'Eivissa durant els darrers mesos destacant la feina que , per primera vegada, s'ha fet  en programes de gènere per a l'adolescència en els que s'han tractat els models de relació, la identitat de gènere i la sexualitat. Han estat diversos tallers de prevenció per tal d'invertir la tendència  que indica que a causa de la violència masclista, els agressors i les víctimes son cada vegada mes joves.
En els tallers “Creant nous models de relació”, en el que hi han participat més de 400 alumnes de 3er, 4rt de la ESO i s'ha ampliat a Batxillerat i Formació Bàsica, s'han tractat la identitat de gènere i sexualitat a l'adolescència , les relacions en línia i el ciberassetjament.
Aquests tallers també s'han fet per primera vegada a l'escola d'estiu a través de la realització d'un vídeo que han realitzat els 35 alumnes de l'escola d'estiu municipal.

També s'ha desenvolupat el projecte Equilibrio- Balance que han consistit en sessions dirigides als mes petits, boixos i boixes d'entre 2 i 6 anys d'edat a través de les quals s'ha ofert un espai on s'ha treballat la igualtat a través del joc. En total 344 alumnes han participat en aquest programa i s'han fet 54 sessions a tots els centres escolars que ho han sol·licitat, tant públics, privats com concertats.
Per a la ciutadania en general, s'ha realitzat la campanya de coresponsabilitat, distribuint cartells als comerços, escoles i serveis per tal de sensibilitzar en la eradicació de les desigualtats a la llar, la discriminació laboral i salarial que pateixen el col·lectiu de dones de manera històrica i, a través de l'Arxiu Històric d'Eivissa, s'han habilitat  diferents carrers amb noms de dones al municipi com el de Conxa Garcia Campoy, Maria Teresa León i Maria de los Llanos Lozano, entre d'altres.
Avui també s'ha organitzat l'acte “Ombres de l'ànima” en el que tindrà lloc, a partir de les 20:00 hores a Sa Nostra Sala, una performance, dirigida per Lina Andiñach,  amb música i poesia. Es compta també amb un quartet de clarinets del Conservatori d'Eivissa i Formentera que oferiran un recital durant  l'acte. Es tracta de donar visibilitat a les violències subtils, aquelles que són quasi invisibles dins les relacions de parella i de donar un missatge clar, que aquestes situacions no són problemes privats de la parella sinó que és un vertader problema social.
Des d'avui i durant tot el cap de setmana, s'il·luminarà part de la murada en color lila per tal de recordar que el Dia contra la Violència cap a les dones no s'ha de visibilitzar només durant unes hores sino que  s'ha de tenir present durant tots els dies de l'any.
Per altra banda, l'artista Jerom ha explicat el contingut i significat del grafit que ha realitzat a un mur del carrer Canàries, en el que es poden veure cinc  persones anònimes que, amb una mà pintada de color lila, es mostren en contra de la violència cap a les dones. Per a l'artista, la presència del mural al carrer serveix per a recordar que cada dia s'ha de lluitar contra la violència cap a les dones.