Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Seminari CiceroneEl Museu d'Art Contemporani d'Eivissa acull el V seminari Cicerone, el proper dimecres dia 9 i dijous 10 de novembre, a les 19.00 hores, que enguany centra la seva temàtica en la presentació d'una proposta audiovisual basada en l'essència del setè art, el cinema mut, i en la creació en directe, fent servir exclusivament el format vinil d'una nova banda sonora per a cada pel·lícula.

Les pel·lícules de cinema mut a les quals es posarà banda sonora en directe són, “Inferno de Dante” (1911) de Giuseppe de Liguoro, Francesco Bertolini i Adolfo Padovan que tindrà lloc el dia 9 de novembre i a la qual hi posarà música Joan Ribas i “El Golem”, (1929) de Paul Wegner i Carl Boese, musicada per Javier Verdes.

L'objectiu és establir una simbiosi a partir de la potència visual i expressiva del cinema mut i la força de la música per acompanyar les imatges creant atmosferes i emocions noves i úniques ja que la pel·lícula serà sonoritzada amb música en directe. Dos experts DJ, que utilitzaran vinils de la seva pròpia col·lecció, han seleccionat per a cada film els temes musicals que es reproduiran en directe.
Aquesta serà la primera vegada que el seminari Cicerone que es realitza des de fa cinc anys al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa posa el seu interès en el cinema i la música. Les bandes sonores són expressions musicals creades especialment i de forma exclusiva per a un film mut, segons el criteri artístic de cada DJ implicat. Estan estructurades i ordenades com a frases sonores que potencien el fil argumental del cinema d'aquesta etapa prèvia al sonor, o que poden oferir fins i tot noves lectures i significats.
El seminari Cicerone tindrà lloc a la Sala d'actes del Museu d'Art Contemporani. Entrada lliure fins a completar aforament. Es prega puntualitat.