Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

esportEl Patronat Municipal d'Esports modifica el seu reglament per prohibir el tabac a tots els recintes esportius. L'Ajuntament d'Eivissa també està prenent mesures per a que es compleixi la llei que prohibeix l'alcohol a les instal·lacions esportives.

La Junta Rectora del Patronat Municipal d'Esports ha aprovat per unanimitat en la seva reunió d'avui una modificació del reglament de les instal·lacions esportives municipals que prohibeix fumar a aquest tipus d'espais. Als recintes coberts i tancats, com els poliesportius o les piscines, aquesta prohibició ja estava implantada com a resultat de les lleis antitabac però ara, com a novetat, l'Ajuntament amplia la prohibició també als espais oberts, com poden ser els camps de futbol, les pistes poliesportives de barri o la pista d'atletisme.

Aquest canvi del reglament suposa una passa endavant en la protecció dels usuaris d'aquestes instal·lacions, tant infants i joves com adults, un compromís amb la seva salut i una ampliació de les instal·lacions lliures de substàncies nocives.

La proposta de la Junta Rectora s'haurà d'elevar ara al ple de l'Ajuntament d'Eivissa per a la seva tramitació i aprovació definitiva abans d'entrar en vigor.

Cal recordar també que durant les darreres setmanes s'ha portat a terme una consulta no vinculant sobre aquest tema al portal de Participació Ciutadana i tot i que la resposta no ha estat massiva perquè el portal encara no té una gran quantitat d'usuaris, els que han participat sí s'han manifestat majoritàriament a favor d'aquesta prohibició.

D'altra banda, durant les darreres setmanes l'Ajuntament d'Eivissa ha començat a prendre mesures per tal que es compleixi el disposat a la llei nacional que prohibeix la introducció, venda i consum de begudes alcohòliques als espais esportius on es celebrin competicions. En primer lloc s'ha recordat aquesta mesura a totes les entitats que gestionen bars de les instal·lacions esportives; s'ha encarregat cartelleria específica per informar a tots els usuaris d'aquests espais i es farà un seguiment per tal que es compleixi de manera efectiva aquesta restricció que està en vigor des de fa anys.

L'equip de govern municipal vol reafirmar el seu compromís amb la protecció de la salut i molt especialment de la infància, recordant que els espais esportius no són els llocs adients per al consum de begudes alcohòliques ni cap substància que incideixi negativament en la salut de les persones.