Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió ConsellerL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el vicepresident del Govern Balear, Biel Barceló, s'han reunit aquest mati a l'Ajuntament d'Eivissa per a tractar diferents temes relacionats amb la ciutat i especialment els relacionats amb el lloguer turístic d'habitatges al municipi.
 
A la reunió també hi han assistit els tinents d'alcalde de Benestar Social, Joan Ribas, d'Hisenda, Alfonso Molina i d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López i la regidora de Turisme, Gloria Corral, així com la directora general de Turisme del Govern Balear, Pilar Carbonell.

Ha estat un primer contacte en el que s'ha traslladat al vicepresident les dificultats que es pateixen a la ciutat d'Eivissa pel que fa a l'accés a l'habitatge.


Des de l'equip de govern de  l'Ajuntament d'Eivissa  s'ha explicat al conseller que a la revisió del Pla General, aprovat de forma inicial, ja queda plasmada la voluntat  de que no hi hagi usos residencials i turístics en un mateix edifici.
L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que Eivissa  “es un municipi petit amb una de les densitats poblacionals mes altes de Balears i seguirem treballant en la línia de fomentar l'habitatge públic de lloguer i de tancar la porta al turisme a zones residencials per la dificultat d'accés a l'habitatge i les dificultats que comporta per a la convivència de les persones”.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern Balear, Biel Barceló, ha destacat que, en aquests moments, la regulació del lloguer vacacional  esta en una fase prèvia de recopilació d'informació  i de propostes derivades de reunions que ha mantingut durant els darrers mesos amb les principals institucions de les Illes. El vicepresident ha afirmat que “volem fer una regulació del lloguer turístic que respecti les competències d'ordenació territorial i de ordenació urbanística dels ajuntaments. La normativa establirà un marc general de condicions requisits i garantia que ha de tenir i qui tingui les competències de ordenació territorial i urbanística dirà a on s'ubicaran els habitatges vacacionals.

El vicepresident ha avançat que durant les pròximes setmanes s'elaborarà un document tècnic que serveixi per a debatre el que serà el document final de la Llei d'allotjaments turístics de les Balears que espera estigui aprovada abans del començament de la propera temporada turística.