Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió amb el Consell d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa i el Consell d’Eivissa acorden col·laborar en la remodelació del passeig actual de ses Figueretes. L’acord, que serà plurianual, implica la renovació de les infraestructures i del mobiliari urbà així com de l’enllumenat. Altres acords entre les dues institucions s’han centrat en la creació de nous aparcaments dissuasius i la connexió dels aparcaments amb el centre de la ciutat mitjançant una línia d’autobusos que connectin els aparcaments dissuasius amb el centre de la ciutat d’Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat com a objectiu de legislatura la remodelació i millora del passeig de ses Figueretes. Per a l’alcalde d’Eivissa “es tracta d’un dels projectes en el que s’ha estat treballant des de principis de legislatura però vist la situació que es viu a Madrid, no ens han pogut assegurar que es pugui dur a terme. Des de l’Ajuntament no volem esperar més, volem un passeig en condicions per això hem pres avui la decisió de demanar col·laboració al Consell”.


Quant al finançament de la obra, ambdues institucions es comprometen a treballar conjuntament i a buscar altres vies de finançament.

Pel que fa als aparcaments dissuasius, Consell i Ajuntament s’han compromès a ampliar el nombre de places i millorar  l’aparcament de Cas Dominguets amb l’asfaltat de la zona  i instal·lació de l’enllumenat., la qualcosa ampliarà el nombre de places de l’aparcament existent.
La comunicació dels aparcaments dissuasius amb el centre de la ciutat ha estat un altre dels compromisos de feina entre les dues  institucions. Consell insular i Ajuntament treballaran per a la posada en marxa d’una línia d’autobusos que connecti els aparcaments dissuasius amb el centre de la ciutat. L’Ajuntament d’Eivissa te en marxa la connexió de l’aparcament des Gorg amb la ciutat i el compromís amb el Consell contempla la connexió  de la resta d’aparcaments amb el centre, millorant la mobilitat al centre de la ciutat i facilitant que els r usuaris aparquin als dissuasius i es traslladin al centre mitjançant una línia d’autobús
Pel que fa  de conversió en via urbana de la E10, el Consell Insular  ha avançat que als pressupostos de 2017 ja comptarà amb partida pressupostaria per començar el projecte del primer tram, el que parteix de la rotonda de Figueretes fins a la rotonda de Joan XXIII,  i que en aquests moments els departaments d’urbanisme de les dues institucions treballen en el model de conveni per abordar el projecte quan abans.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha afirmat amb respecte a  les reunions que manté, des de fa unes setmanes, amb tots els ajuntaments de l’illa que “la col·laboració amb els ajuntaments serveix per a estar en contacte amb la ciutadania que són els que identifiquen les prioritats on s’han de fer inversions”  

Els acords s’han pres al llarg de la reunió mantinguda aquest mati a l’Ajuntament d’Eivissa en la que hi ha estat l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, el conseller d’Economia, Gonzalo Juan, el tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament d’Eivissa, Alfonso Molina, el tinent d’alcalde de Benestar Social, Joan Ribas i la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Elena López.