Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Consell de Participació CiutadanaEl Consell de Participació Ciutadana d'Eivissa amplia a un total de 15 projectes, 5 més dels previstos, les accions de millora i remodelació que s'executaran durant aquest any. L'Ajuntament d'Eivissa també ha informat al Consell de Participació de l'augment en 50 mil euros més del pressupost participatiu per al 2017, passant a ser de 450.000 euros.

Els primers Pressupostos Participatius de l'Ajuntament d'Eivissa contemplaven l'execució de 10 projectes elegits pel Consell de Participació Ciutadana. Finalment i degut a que les licitacions de les obres han estat per imports inferiors als previstos, s'executaran 5 projectes més inclosos dins del llistat d'accions a prioritzar.
Aquesta ha estat una de les decisions que s'han pres durant la darrera reunió del Consell de Participació Ciutadana celebrada divendres  amb un ordre del dia que també ha inclòs donar a conèixer la plataforma online Eivissa Participa, informar de les obres previstes per l'Ajuntament d'Eivissa durant l'hivern i per començar a preparar els pressupostos participatius per al 2017.

Els cinc projectes més que finalment han entrat dins les accions que es duran a terme dins els pressupostos participatius de 2016 són:
 
1. Remodelació de diferents voreres del barri de can Misses com són els carrers germans Torres i Tur i carrer Pere Bardaji i un tram del carrer Campanitx (Novembre)
2. Instal·lació d'una pèrgola al parc infantil de la plaça d'Antoni Albert i Nieto, al barri de sa Colomina.(Octubre)
3. Substitució de la tarima del parc Marià Villangòmez, al barri de Cas Serres.
4. Enjardinament ronda de la E-20, tram compres entre la ronda de Ca n'Escandell i ronda de Can Sifre.
5. Adequació paviment accés Cementiri Nou.

Sobre l'estat d'execució dels 10 projectes inicials, la gran majoria estan acabats com són l'asfaltat del carrer Hostal Talamanca, la pavimentació de l'accés del camí al parc de Ca n'Escandell i la instal·lació d'una pèrgola al parc de la Pau; en fase d'execució estan els projectes d'enjardinament del carrer Canàries i del col·legi públic de Sa Bodega, l'acabament del carril bici de l'Avinguda de Sant Jordi, que començarà al mes d'octubre, i el canvi de gespa de les pistes de Ca n'Escandell, Cas Serres i Figueretes que s'acabarà per finals d'any.

Durant la reunió també s'ha informat als membres del Consell de Participació Ciutadana de la nova web de participació Eivissa Participa a través de la qual la ciutadania pot fer els seus suggeriments que s'incorporaran al llistat de projectes per als 2017 i s'ha demanat a les associacions que donin difusió de la web per tal que els propers pressupostos siguin encara més participatius.
Durant la reunió, també s'ha informat sobre les obres de remodelació de Vara de Rey i el seu entorn i de la resta d'obres que l'Ajuntament d'Eivissa durà a terme durant aquest hivern. També s'ha informat de l'augment del pressupost en 50 mil euros més que tindran els nous pressupostos de Participació Ciutadana al 2017.

El total de 10 projectes que varen ser prioritzats pels membres del propi Consell de Participació per 2016 varen ser:
· Asfaltat del carrer Hostal Talamanca.
· Pavimentació de l'accés del camí al parc de ca n'Escandell.
· Instal·lació d'una pèrgola al parc de la Pau.
· Creació d'una zona verda al carrer de Canàries.
· Creació de zona verda i parc infantil al costat del Col·legi Públic de Sa Bodega.
· Acabament carril bici de l'avinguda de Sant Jordi.
· Reparació del carrer Manuel Sora.  
· Substitució de la gespa artificial a les pistes de Ca n'Escandell, Cas Serres i Ses Figueretes.

El Consell de Participació Ciutadana està integrat pel president, l'alcalde d'Eivissa Rafa Ruiz, un membre de cada grup municipal, Carmen Boned (PSOE), Gloria Corral (Guanyem), Juan José Tur (PP) i Antonio Villalonga (EPIC) i representants de col·lectius de l'àmbit cultural, esportiu, veïnal, empresarial, gent gran, joventut, benestar social, voluntariat i temps lliure del municipi d'Eivissa.