Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can BotinoDurant 2016 s’han interposat un centenar de sancions i durant els propers mesos es prendran noves mesures tant informatives com punitives. 

L’Ajuntament d’Eivissa s’ha marcat com a objectiu per als propers mesos intensificar la campanya contra l’incivisme en matèria de neteja. Durant els darrers mesos, tot i que la nova empresa encara no ha implantat la totalitat de les mesures previstes, s’ha pogut comprovar que es destinen massa mitjans humans i tècnics a solventar incidències i imprevistos, el que redueix el número de recursos que estan al carrer fent neteja ordinària. Això ocorre en gran part degut a l’incivisme detectat a la gran majoria dels barris del municipi on molts de particulars i molts de comerços estan deixant residus fora de l’horari establert o fora del contenidor.

De fet, durant el 2016 la Policia Local i el departament de Sancions han tramitat ja un centenar de denúncies, pràcticament la meitat per no complir els horaris previstos a l’ordenança. La resta estan relacionades normalment amb l’incompliment de la normativa sobre reciclatge, qüestions com no plegar el cartó o deixar-ho al seu contenidor, abandonar residus a llocs on no pertoca, manipular fems al carrer, abandonar mobles o estris sense avisar, etc.

Per tot això, durant les properes setmanes i mesos l’Ajuntament d’Eivissa farà un esforç extra en campanyes informatives però també punitives, donat que també s’ha detectat que en alguns casos les infraccions es produeixen per desídia i no tant per falta de comunicació prèvia sobre com s’ha de fer. De fet, aquesta mateixa setmana s’han interposat 10 noves sancions a comerços i restaurants de la zona més cèntrica de la ciutat que en horari de matí treien fems fora d’hora o al contenidor que no toca.

La campanya informativa ja va començar fa unes setmanes a xarxes socials i emissores de ràdio i durant els propers dies s’estendrà a la premsa local. A més, s’està formant a un equip d’informadors que sortiran al carrer amb fulletons i material gràfic per fer una ronda específica per comerços i restaurants, on s’ha trobat que l’incompliment de la normativa és bastant generalitzat. Però no tot són males notícies i, de fet, durant les darrers setmanes, els tècnics municipals han aconseguit que alguns grans productors de cartó revisessin tot el seu sistema per acollir-se correctament a la normativa o que una important cadena de restauració decidís fer una gestió pròpia dels residus per no haver d’esperar a les 20 hores per treure els fems als contenidors. En aquest sentit, tant l’Ajuntament d’Eivissa com l’empresa Valoriza estan a disposició dels comerciants per donar-lis informació completa o aconsellar-lis sobre opcions i mètodes alternatius sempre que això signifiqui complir amb les ordenances municipals.

En tot cas, des de la Regidoria de Medi Ambient i la de Policia també s’han posat ja en marxa campanyes de vigilància i inspecció degut al fet que lamentablement hi ha establiments que tot i haver ser informats reiteradament segueixen fent cas omís de les recomanacions i normatives. En aquestos casos, l’Ajuntament d’Eivissa aplicarà les sancions previstes, que poden arribar fins al 30.000 euros i inclús la retirada de permisos per al desenvolupament de l’activitat.