Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Setmana Europea de la MobilitatL’Ajuntament d’Eivissa, en col·laboració amb Amics de la Terra, organitza diferents accions en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat que es celebrarà del 16 al 22 de setembre, amb una activitat al carrer anomenada Park(ing) Day i  una conferencia sobre la cooperativa de cotxes elèctrics compartits Ecotxe.

L’objectiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany té per eslògan “Movilidad Inteligente. Economía fuerte”,  és reconsiderar com es fan els desplaçaments dins les ciutats i destacar l’impacte positiu que una mobilitat intel·ligent  pot tenir en les empreses, sobre el medi ambient i també sobre la salut de la ciutadania.

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que es realitza a més de 200 ciutats del món des de l’any 2015 i enguany es fa per primera vegada a Eivissa el proper 22 de setembre, de 10 a 14 hores, al passeig de Vara de Rey.


Aquest dia, es transformaran diversos aparcaments de cotxes en espais d’oci comú i espais públics, amb l’objectiu de donar a conèixer la necessitat d’un nou model de ciutat i de fer reflexionar a la ciutadania sobre l’espai que utilitzen els cotxes, la  millora que suposa gaudir de més zones verdes i d’espais per a vianants de qualitat dissenyats per a les persones i no per als cotxes.

La iniciativa va sorgir als Estats Units, concretament a la ciutat de San Francisco per part d’un grup d’arquitectes, el col·lectiu Rebar, que  reivindicava una ciutat més humana amb més espais públics.  

Per altra banda, el dia 21 de setembre a les 20.30 hores, el Club Diario de Ibiza acollirà la conferència Ecotxe Som Moviment: la cooperativa de cotxes elèctrics compartits, que impartirà  Alexandre Duran, president de Ecotxe, economista, expert en innovació ecològica i econòmica social. Aquesta cooperativa ja està funcionat des de fa un any a l’illa de Mallorca i compta amb més de 100 persones sòcies i disposa de diversos vehicles. Durant la conferència es farà un balanç de la seua experiència i al finalitzar la conferència s’obrirà un debat amb el públic assistent.