Setembre 28, 2023

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur i la directora de l’Arxiu Històric d’Eivissa, Fanny Tur han presentat aquest matí les darrers donacions realitzades pel gestor cultural Florencio Arnán a l’Arxiu d’Eivissa. 

Es tracta d’una obra d’art de Luis Humberto Perez, artista xilè guanyador de la Biennal de 1968, una de les primeres biennals internacionals que es varen organitzar a Eivissa i que va ser l’antecedent precursora de la creació del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE). El quadre es un regal personal de l’artista a Florencio Arnán. També s’han donat dos obres pictòriques més de dos autors relacionats amb els biennals internacionals. 

Per altra banda, també s’incorpora als fons de l’Arxiu Històric, una col·lecció de cartes manuscrites de l’escriptora i poeta mallorquina Maria Antònia Salvà corresponents dels anys 40 i 50 del segle XX, així com les tres primeres edicions de l’obra poètica de la mateixa autora. No son les primeres edicions d’escriptors que arriben a l’Arxiu ja que la Biblioteca de l’Arxiu de Can Botino està especialitzada en obres d’escriptors de les Illes. 

També s’incorporen cinc guies de Mallorca, una d’elles editada a l’any 1916, i la resta editades el 1929, 1930 i 1956.

L’Arxiu Històric d’Eivissa compta també amb una apartat musical on s’incorporarà la col·lecció de vinils de música tradicional de les illes donada avui, de la que es poden destacar dos singles d’Isidor Marí, un d’ells de maig de 1969, abans de la creació del grup UC, i tres vinils de folklore d’Eivissa, dos dels poetes Carles Riba i Josep M.Sagarra amb la veu pròpia dels autors.

El regidor de Cultura ha agraït les importants donacions que ha realitzat Florencio Arnán, la tercera realitzada a l’Arxiu Històric d’Eivissa.

Tall de veu del regidor de Cultura Pep Tur
Tall de veu de Florencio Arnán

Eivissa, 8 de setembre de 2016