Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa

Creada pel Patronat Municipal de Música d’Eivissa l’any 2002 per promoure la música simfònica entre els aficionats d’Eivissa i perquè els professionals i estudiants de música de l’illa poguessin disposar d’una agrupació simfònica que els servís d’estímul i projecció musical.

L’OSCE ha contractat directors invitats de reconegut prestigi com Francisco Grau Vegara, José Collado, Cristóbal Soler, Carles Gumí, Silvia Sanz Torre o José Maria Moreno. Ha acompanyat solistes de gran qualitat: les violinistes Lina Tur Bonet, Jenniffer Roig-Francolí, Maria Avramova, Laura Boned o el violinista Santiago Bonet; el pianista Pedro Espinosa, el clarinetista Venancio Rius, el violoncelista Iván Balaguer, l’arpista Hannah van den Borne, el trompetista Rubén Marqués, les sopranos Gloria Beron, Lucía Herranz i Irantzu Bartolomé, les pianistes Nélida Boned i Elvira Ramón, les mezzosopranos Lorena Valero i Yolanda Riera, el tenor Aurelio Gabaldón, el cantant Joan Murenu i la violoncelista Melinda Miguel. Ha realitzat diversos concerts en col·laboració amb el Cor Ciutat d’Eivissa.

El setembre de 2008 participa com a orquestra convidada en el concert commemoratiu del XV Aniversari del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España, interpretant, entre d’altres, l’obra “Fantasía Española” composta per Miguel San Miguel.

El mateix any amb la col·laboració del Cor Ciutat d’Eivissa estrena la “Misa Pro Pace” per a cor mixt i cordes composta per l’eivissenc afincat als Estats Units, Miguel Angel Roig-Francolí. El desembre de 2011 estrena l’obra “Canciones del Infinito”, del mateix compositor.

L’octubre de 2011 interpreta el Requiem de Verdi juntament amb el Cor Ciutat d’Eivissa, la Capella Mallorquina i la Coral Municipal d’Andratx amb la col·laboració dels solistes Sandra Galiano, Mª Luisa Corbacho, José Manuel Sánchez i Pablo López i sota la direcció de José Mª Moreno.

L’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa també vol fer partícips de la música simfònica al més petits, per aquest motiu l’abril de 2013 se’ls va dedicar un dels concerts de la temporada que va contar amb la col·laboració de Fernando Argenta, presentador del programa de TVE “El Conciertazo”. El concert d’abril de 2014 també ha estat dedicat al públic infantil.

La música eivissenca també forma part del repertori de la nostra orquestra simfònica, bona mostra d’això és el concert ofert al Palau de Congressos d’Eivissa el gener de 2014, com a clausura de l’Any Villangómez.

El seu repertori abraça obres simfòniques dels segles XVIII, XIX i XX d’autors contemporanis eivissencs com Adolfo Villalonga, Miguel San Miguel, Raymon Andres o M. Roig-Francolí.

L’OSCE està integrada actualment per una trentena de músics, entre professionals, estudiants de grau professional o superior d’Eivissa i músics col·laboradors de fora de l’illa. Des dels seus inicis, ha funcionat per un sistema rotatiu entre tres diferents directors més un quart director convidat. Els tres directors titulars han estat Manuel Ramon Mas, promotor de l’OSCE, Georges Verwilt, director nascut a Anvers (Bèlgica) i resident a Eivissa i Adolfo Villalonga Juan, director nascut a Eivissa.

En l’actualitat, i després d’un concurs públic que ha durat dos anys, el director és Fernando Marina Miguel, qui dirigirà l’Orquestra durant dos anys. Marina va estudiar direcció d’orquestra amb Antoni Ros Marbà i Salvador Mas, i ha realitzat cursos de direcció a Hongria (International Bartok Seminar) i a França (Academie International de Pontalier). Dins l’àmbit pedagògic, ha estat professor del Conservatori Superior de Música del Liceu i del Conservatori Superior de les Balears.

Log In

Create an account