El passat 31 d'octubre a la Sala d'Actes del MACE, va tenir lloc la darrera sessió del 2n cicle de lectures poètiques amb el poeta i escriptor eivissenc Antoni Marí.Antoni Marí (Eivissa, 1944), és poeta, assagista i narrador a més d'editor i professor universitari. Entre els seus llibres de poesia es troben Preludi (1979), al que han seguit altres com Un viatge d'hivern (1989), que va obtenir el Premi Nacional de Crítica, El desert (1997), premi Cavall de Poesia, o el més recent  Han vingut uns amics, que guanyà el mateix premi el 2010. Marí dirigeix, a més, una de les col·leccions de poesia més prestigiosa del nostre país, Nuevos Textos Sagrados, per a Tusquets. La seua primera obra narrativa va ser El vas de plata i altres obres de misericòrdia (1992), que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi Crítica Serra d'Or, fins arribar a Llibre d'absències (2012). Com a assagista podem destacar L'home geni (1984) que també guanyà el Premi Critica Serra d'Or, l'antologia de poesia romàntica alemanya titulada El entusiasmo y la quietud, o Matematica tiniebla (2011) sobre l'origen de la poesia moderna.

MACEEl Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) organitza la segona edició del Curs de Cicerone, una acció formativa que ofereix la informació necessària sobre els principals aspectes que s'han de conèixer per actuar correctament com a guia en els museus de la ciutat. L'èxit assolit en la primera edició va animar els organitzadors a proposar la posada en marxa de la segona, que manté el títol de Cicerone però que se centrarà en el tema genèric o conceptual del viatge.

El seminari, dissenyat i coordinat pel crític d'art i comissari independent d'exposicions, Aramis López, i la directora del MACE, Elena Ruiz Sastre, consta de cinc classes (la primera de les quals comença el 13 de novembre) que s'impartiran de 18 a 19 hores a la sala d'actes del museu i la celebració s'anirà alternant els dimecres i dijous fins al pròxim dia 27. L'accés al seminari, que ofereix un màxim de 45 places, és gratuït.

El passat 17 d'octubre el MACE va inaugurar el 2n cicle de lectures poètiques amb el poeta Vicente Molina Foix. Coordinat i presentat per Enrique Juncosa, el cicle continua aquest dijous 24 amb una lectura a càrrec de Francisco Brines.

Vicente Molina Foix (Elx, 1946), és un escriptor prolífic i de gran versatilitat. Ha cultivat el teatre, el conte, la poesia, la traducció o el periodisme; fins i tot ha escrit llibrets d'òpera o guies de viatge. El 1970 apareix la seua primera novel·la Museo provincial de los horrores, que apareix just després de la celebre antologia Nueve novísimos poetas españoles, on se'l va incloure aquell mateix any. A partir d'aquest moment guanya nombrosos premis com el premi Barral per Busto (1973), el premi Azorín per Los padres viudos (1983), el premi Herralde per La quincena sovietica (1988), el premi Alfonso García Ramos per El vampiro de la calle Méjico (2002) o el premi Nacional de Narrativa per El abrecartas (2007). Molina Foix ha publicat poesia amb menys freqüència, encara que el 2012 apareix la seua poesia reunida amb el títol La musa furtiva.

El passat 24 d'octubre a la Sala d'Actes del MACE, va tenir lloc la segona sessió del 2n cicle de lectures poètiques amb el poeta Francisco Brines. Coordinat i presentat per Enrique Juncosa, el cicle finalitza aquest dijous 31 amb una lectura a càrrec de l'autor eivissenc Antoni Marí.Francisco Brines (Oliva, València, 1931) és poeta i ha estat professor universitari. Va ser elegit membre de la Reial Acadèmia el 2001. El seu primer llibre va ser Las Brasas, premi Adonais el 1960. L'han seguit,entre d'altres, Palabras a la oscuridad, Premi de la Crítica el 1966; El otoño de las rosas, Premi Nacional el 1986; o La última costa, Premi Fastenrath de la Acadèmia el 1995. Se'l considera un dels poetes fonamentals de l'anomenada Generació dels 50, encara que, en el seu cas, a la seua obra domina el to elegíac sobre el social. Entre altres premis, ha rebut recentment el Premi Nacional de les Lletres pel conjunt de la seua obra poètica el 1999 o el 2012 el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana.

Tur CostaUs recordam que el MACE romandrà obert el mes d'agost en el seu horari habitual durant el qual es podran visitar les exposicions temporals actuals: "La Utopia és possible. ICSID. 1971" (Fins al 31 d'agost) i l'exposició de "Tur Costa. Dibuixos (decades 60-70)" (fins al 31 d'octubre).

A més, continuam oferint les activitats didàctiques que formen part del projecte educatiu, entre elles els tallers familiars de cap de setmana, prèvia inscripció trucant al 971302723 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i les visites guiades temàtiques d'agost "Eivissa des de l'art "dirigides a adults i joves majors de 12 anys. En aquestes fem un recorregut per la història d'Eivissa entre els anys 30 i 70 a través de la col·lecció. Aquestes visites es faran tots els dissabtes d'agost a les 11 del matí en castellà i els divendres a la mateixa hora en anglès.