mac@eivissa.es · 971 302 723

ISABEL ECHARRI

(Vera de Bidasoa)

Sense títol (Vida i mort). 2011
33,4 x 41 x 20 cm.
caixa i calavera (encaix)
Adquisició del MACE. 2012

“L'anàlisi dels valors iconogràfics de l'obra d'Isabel Echarri és determinant a l'hora d'afrontar-ne el sentit i possibles significats, perquè més enllà del que és evident, a la seua obra hi ha un hermetisme subtil ecnlòs entre la forma i la matèria. Aquesta anàlisi no pot aturar-se sols -i això és l'interessant- en la morfologia que sota variables es concreta en cossos fets amb paper o de paper, perquè aquest és el material base més o menys texturat, sinó que s'ha d'endinsar minuciosament sota el camp de les aparences concretes, esmicolar l'univers de les subtils aportacions objectual i les seues relacions amb els textos que sovint hi són inscrits, per trobar les metàfores i alegories subjacents que contenen el cabal poètic i filosòfic de les seues propostes”. E.R.S. Fullet de mà instal·lació Vida i Mort. MACE. 2012-2013

Aquesta obra formà part de la mencionada exposició i reuneix com cap altra el plantejament de l'autora. La idea principal és una meditació sobre la vida i la mort, i l'obra é una vanitas on no falta la calavera com a símbol ambivalent de la fugacitat de la vida i de la transcendència de la mort.

Aquesta naturalesa morta tancada en aquesta caixa o maletí de mà, porta a la part superior la imatge del tauler d'escacs, un altre símbol que fa referència a les coordenades d'espai i temps que són necessàries per al desevolupament de la vida, entesa com a obligat “joc” o trànsit entre un segur i necessari principi i un final.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es